Frustreret over madlavning

Som du kan se lider jeg ikke nogen nød 😋

Som du kan se lider jeg ikke nogen nød 😋

Speeking off wich… Så starter jeg da lige en blog, for hvad skal jeg ellers lave 😜
Men ærlig talt så synes jeg, at jeg har brug for at lufte lidt ud i mine daglige frustrationer vedr. planlægning af mad. Da jeg startede for to år siden, brugte jeg SÅ meget tid i køkkenet og på nettet for at finde noget jeg kunne tåle i min sarte mave.
I forvejen havde jeg brugt de sidste fire år på at lære min søn, vores omgangskreds, familie, og skole om Kians LI og de virkninger og bivirkninger der er. Men det var der naturligvis helt styr på da jeg selv begyndte at have mine problemer.
Åh evindelige mavesmerter, kvalme, hovedpine og virkelig meget luft og oppustethed. Det var næsten kvalmen der var værst, for den gik aldrig væk. Smerterne kom lidt i bølger og i små korte perioder var de helt væk.
Min datter kæmpede med kraftige mavesmerter som jeg syntes var værre end mine egne og jeg begyndte at læse om div symptomer og allergier. Jeg forsøgte at overtale hende til at udelukke gluten, men voksen og flyttet hjemmefra som hun er, så bestemmer hun selv. Altså betød det, at jeg ville afprøve en glutenfri periode på mig selv. Bare tre uger, tænkte jeg. Right!
Jeg er aldrig kommet tilbage 😩
Jeg fik det godt ! Kvalmen forsvandt efter et par dage, jeg var tryllebundet 😀 Men betød det at jeg aldrig mere kunne spise croissant, tebirkes og fuldkornsprodukter ? Det var jo noget af det bedste jeg vidste ! Hvad med pasta, pizza, rugbrød ? Det var et afsluttet kapitel.

Jeg forsøgte mig med div GF produkter men fik tit kvalme og ondt i maven alligevel. Jeg havde det allerbedst når jeg helt holdt mig væk fra brøderstatninger, korn i det hele taget.
Jeg var igennem de obligatoriske lægeundersøgelser og endte til sidst hos en
diætist som sagde at mine symptomer mest minder om irritabel tarm og at hun ville anbefale mig at leve efter FODMAP diæten. OMG kender I den ? Jeg som troede, at det var svært at leve uden gluten kom nu virkelig på arbejde 😞
Nu skulle jeg lave en madplan for otte uger udfra FODMAP diæten og det krævede at jeg holdt tungen lige i munden og havde min telefon med ved hvert indkøb. Jeg fandt nemlig en app som beskrev lige nøjagtig hvilke fødevarer der var go og no go. NOT an easy thing to do, just saying 😓 Jeg var frustreret og opgivende på forhånd. Det virkede virkelig bare SÅ uoverskueligt.
Nu skulle jeg udelukke alt det som gjorde at min mad smagte af noget, bla hvidløg, karry, barbecue og mange flere krydderier. Jeg skulle læse bagpå hver enkel emballage og opdagede at nærmest alting indeholder mel, eller krydderier jeg ikke måtte spise. Af grøntsager røg blomkål ud sammen med yndlings avokado, løg, og alle slags kål.
Men det gik faktisk fint nok, meget bedre end jeg forventede, og hey ! Jeg kan spise pizza en enkelt gang eller to om måneden uden problemer 😃 Og jeg lærte nye opskrifter at kende og lækker mad.

I dag lever jeg blandet FODMAP og LCHF,  fuldstændig styret af hvordan min mave reagere. Men alligevel nok med mest vægt på LCHF. Det betyder nemlig rigtig meget for mit velbefindende, mit humør, min energi og helbred.
Jeg tabte mig 12 kg da jeg fjernede brød/gluten og sukker fra min kost. Jeg kan sige, helt ærligt, at jeg aldrig har haft det bedre ! 💝

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *