Chokoladekage

en god kop kaffe og et lækkert stykke kage

en god kop kaffe og et lækkert stykke kage

Annonce. Her kommer som lovet opskriften på den chokoladekage jeg postede på Facebook tidligere på ugen. Jeg har fået opskriften af en veninde som har fundet den i et blad. Jeg tog den straks til mig fordi den er uden mel. Den er ikke uden sukker, men fyldt med god smag. Jeg har valgt at bruge Sukrin gold istedet for det almindelige raffineret sukker da Sukrin påvirker blodsukkeret langt mindre. I denne kage er der appelsinmarmelade, og der er også sukker i den version som jeg har købt i supermarked, men du kan jo vælge at lave din egen sukkerfri version hvis du har overskud til det.  Kagen er klistret i det, og det skal den være. Jeg synes den smager vildt lækkert, og det er den også rost til af “brød”spisere 🙂

Chokoladekage: 

175 gr. Mørk chokolade

100 gr. Smør

3 æg

125 gr. Sukrin Gold

125 gr. Mandler

2 spsk. Appelsinmarmelade

Pynt :

25 gr. Mørk chokolade

Fremgangsmåde :

Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør i en skål over et vandbad.

Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne sammen med sukrin gold til en fast masse. Kom chokoladeblandingen i og rør det godt sammen.

Blend dine mandler til fint mandelmel i en minihakker og vend det sammen med appelsinmarmeladen.

Pisk hviderne stive med din elpisker og vend dem i dejen.

Smør en springform på ca. 20 cm i diameter med smør og drys med sukker. Kom dejen i formen og bag den i ovnen i 50 minutter.

Lad kagen afkøle helt.

Pynt kagen med chokolade som du har revet på dit rivejern.

Bon appetit.

Ps. Den er hurtigt væk igen, den smager nemlig SÅ godt !

image

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 tanker

  • SVAR

    Uhm, skal vi smage den d.1/4 😉😃

    • SVAR

      Vi skal helt sikkert smage den en dag Karina, men tror desværre ikke det bliver på fredag. Jeg har andre planer 😉