Gulerodsboller

image

Annonce.  Her til morgen har jeg bagt gulerodsboller helt uden mel og raffineret sukker. Jeg har brugt chiamel i og det kan du kan finde i specialbutikker/helseshops eller på nettet, jeg har købt mit i helseshoppen i Rødovre centret. Hvis ikke du ligger inde med chiamel kan du erstatte det med HUSK/loppefrøskaller. Pofiber findes i alle større supermarkeder. Jeg har fundet det i Lidl til 20,-  og hos LCHF butikken har de det til 16,-   Jeg har også brugt fedtreduceret mandelmel fra funktionel mad, du finder link til det længere nede på siden. Men også det kan du finde i en helseshop, og i det fleste større supermarkeder.

Ingredienser ;

4 æg

1 dl. Creme fraiche

1 dl. Sesamfrø

1 dl. Solsikkekerner (+ lidt til drys på toppen)

1 dl. Mandelmel fra funktionel mad. Købes her :

( http://lchfbutikken.dk/shop/mandelmel-oeko-198p.html )

1 spsk chiamel (kan erstattes af loppefrøskaller)

1 spsk Pofiber

http://lchfbutikken.dk/shop/pofiber-302p.html

1 spsk Sukrin gold

2 tsk. Bagepulver

2 tsk salt

1 stor groft revet gulerod

Fremgangsmåde :

Find en mellemstor skål frem og pisk dine æg sammen med creme fraiche.  Hæld nu resten af ingredienserne i og lad det stå at trække i ti minutter inden du går videre.  Tænd din ovn på 200 grader (180* varmluft)

Tag din bageplade og beklæd den med bagepapir. Gør dine hænder våde og form bollerne i den størrelse du ønsker det og placer dem på bagepladen. Drys med solsikkekerner.

Bag dem i ovnene i 15 minutter.

Bollerne smager brand godt med et godt lag smør på. Nam nam.

Bon appetit 🙂

image

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *