Hjem LCHF Havremuffins

Havremuffins

af Linda

 

Lørdagens morgenbord

Lørdagens morgenbord

I dag har jeg startet morgenen med at bage havremuffins. Det er lidt ligesom havregrød i form 😉 Du kan varierer dem efter smag, og min version får du nu.

Jeg har brugt mandelmælk, men du kan bruge den slags mælk du bedst kan lide. Jeg har også puttet banan og små stykker mørk chokolade i, men det kan du sagtens undlade.

Havremuffins, ingredienser :

6 dl havregryn

3 dl. Mandelmælk (hvilken som helst mælk duer)

1 tsk. Kanel

2 tsk. Bagepulver

1 tsk. Salt

2 æg

En halv banan og to små stykker mørk kogechokolade (valgfrit)

Evt lidt hakket mandler til at toppe med. Hvis du er glad for blåbær eller ligende kan du vælge at komme det ind i dejen, men sørg for at gøre det til sidst.

Fremgangsmåde: 

Bland alle de ovenstående ingredienser sammen i en skål. Rør godt til og lad dejen stå og trække i 5-10 minutter. Tilsæt evt banan og chokolade. Fordel dejen i din silikoneform, jeg fik 9 stk. ud af denne portion.

ind i ovnen, varmluft,  180 * i 25 minutter

Du kan toppe med hakket mandler, det giver en flot udseende 🙂

 

Jeg har forsøgt at tvangsfodre mig selv med alverdens vitaminrige frugter og grøntsager fordi jeg de sidste 10 dage har svinget op og ned med ondt i halsen. I går eftermiddags fik jeg kvalme og ondt i halsen igen. Det blev kun værre hen over aftenen og i nat var jeg ved at gå ud af mit gode skind fordi jeg ikke kunne finde ro pga min hals. Jeg ved at det bedste jeg kan spise/drikke når jeg har kvalme er ingefær. Det virker nærmest med det samme. Virkelig. Har du prøvet ? Jeg kan anbefale det på det varmeste. Ingefær er en lille vidunder rod 🙂  Jeg lavede, igen, hjemmelavede ingefær shots i går. Og denne gang brugte jeg også gurkemeje rod. Det giver en rigtig fin farve. Men hold da op hvor det smitter af ! Husk endelig at tage nogen gummihandser på inden du går igang med den lille rod, men forvent alligevel at få lidt gule fingre for det fik jeg. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan jeg havde set ud hvis ikke jeg havde haft handsker på ;-D  Jeg tænker at det vil være en god idé med et godt lager af gummihandser for gurkemeje er fyldt med gode ting og vil fremover være at finde i min grøntsags skuffe. Næste gang vi skal have en karryret så skal der være frisk gurkemeje i 🙂

Rigtig dejlig lørdag til alle. Nyd solen 🙂

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker