Laksetærte til sommerbordet

image Laksetærte til sommerbordet.  Mere behøver der næsten ikke at stå, overskriften sælger sig selv 😀

Men altså det er ikke en af de hurtige retter medmindre man er god til at lave lidt dagen før osv. men, her gælder det bare at du kender dig selv.

Bunden er lavet på valnødder, og fyldet oplyser jeg om længere nede, men du kan jo bruge det fyld du bedst kan lide og tilføje og undlade som du ønsker.

Dette skal du bruge :

Valnøddebund:

80 gram valnødder

1 dl sesamfrø

1 dl. Pofiber (kartoffelfibre som bla. købes i Lidl)

50 gram smeltet smør

1 æg

1 tsk salt.

Fyldet :

1 laksefilet, evt. Tilberedt dagen før

1 håndfuld rejer

1 dusk dild

1 lille håndfuld broccoli

Æggemassen :

3 æg

200 gram creme fraiche

en håndfuld tørret timian

salt og peber

Sådan laver du valnøddebunden:

Kom valnødderne i din minihakker og hak dem helt fint indtil det ligner mel. Hæld det op i en skål og tilsæt alle de andre ting. Form dejen til en kugle og lad den stå en øjeblik.  Find en tærteform frem, ikke for stor, og smør den med olie eller smør. Pres din valnøddedej ud i formen og prik huller i den med en gaffel. Sæt den ind i den forvarmet ovn på 150* i 12 minutter.

Sådan laver du fyldet:

Tag to gafler og riv den tilberedte laksefilet fra hinanden. Find dine rejer frem og lad dem dryppe af i en si. Tag din broccoli og giv dem et hurtigt opkog, du kan evt nøjes med at hælde kogende vand over, men husk at hælde vandet fra hurtigt så du ikke får helt bløde og kedelige broccoli.

Sådan laver du æggemassen :

Pisk dine æg sammen med creme fraiche og tilsæt timian samt salt og peber.

Helheden:

Når din bund er færdig i ovnen og er kølet lidt af skal du fordele laks og rejer samt broccoli ovenpå. Når du er færdig med det skal du hælde æggemassen hen over.

Bag din tærte i ovnen i 30 minutter på 180*

Pynt med frisk dild 🙂

Jeg synes tærten smager super godt og den var ihvertfald lige så god dagen efter hvor jeg spiste den kold til min frokost på arbejdet.

Vi fik en dejlig frisk salat til som bestod af fintsnittet spidskål, hakket sprød bacon, og mandler som var stegt og vendt på panden.  Salaten var toppet med forårsløg og oliven samt fintrevet parmesan. Som dressing havde jeg lavet en god en på olivenolie, appelsin, citron, løg, salt og peber . Det var en stor succes !

image

 

Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *