Hjem Ingen mel Smelt din egen chokolade

Smelt din egen chokolade

af Linda

image

Smelt din egen chokolade og få din yndlingssmag lige som du vil have den. Det er super nemt at lave sine egne små chokolader, og du bestemmer jo selv om den skal være lys, mørk eller hvid. Jeg vælger altid mørk fordi jeg er helt tosset med mørk chokolade, faktisk vil jeg helst have den fra 70-80% . Den som du ser på billedet er den helt almindelige mørke kogechokolade fra supermarked, og den er vist kun 45%. Det fortæller lidt om hvor meget eller hvor lidt sukker der er i chokoladen.

Hvad kan du bedst lide ? En med peanuts ? Eller hvad med lakrids ? Jeg kan lide det hele. På billedet ser du ikke lakrids men det er jo fordi det er pulver og det ligger indenimellem.  Jeg har for længe siden købt en chokolade silikoneform, og det er den som laver de pæne små chokolader. Jeg har købt den i den lokale isenkræmmer, og er sikker på at du kan finde den nærmest alle vegne. Men ellers kan du også bruge almindelige muffinforme i silikone. De store som du ser på billedet er lavet i sådan en. Jeg fyldte bare kun bunden med chokolade og dryssede hakkede mandler henover.

Du gør sådan her :

Kom lidt vand i bunden af en gryde og varm det op. Stil en lille skål (som kan tåle varmen) ned i gryden og knæk chokoladen i små stykker og læg det hele ned i skålen. Nu smelter chokoladen stille og roligt, du kan røre lidt rundt i det indtil der ikke er flere klumper.  Når chokoladen er helt smeltet tager du en spiseske og fylder den med chokolade og hælder op i din muffinform. Hvis du bruger lakridspulver kan du drysse lidt ned i bunden først, og evt også på toppen. Nødder vælger jeg at komme i til sidst, og så stikker jeg dem lidt ned med en gaffel. Nogen af dem har jeg valgt at toppe med hakkede mandler eller paranødder.  Thats it ! Det er da nemt, ikk,? Nu skal de bare ind i køleskabet en lille times tid, eller indtil de er stivnet. Prøv det ! 🙂

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker