Jordbær-rabarbertrifli

imageSøndag formiddag gik jeg i gang med at lave jordbær-rabarbertrifli, og det var altså ret nemt !

Indlægget indeholder reklame.

Jordbær-rababer trifli

Jeg havde fået et bundt rabarber af vores søde nabo og vidste ikke helt hvilken opskrift jeg skulle vælge at bruge dem til. Det blev så, tydeligvis, til jordbær-rabarbertrifli. Den har en fin blanding af sødt og syrligt som jeg godt kan lide. Du kan selv bestemme hvor sød den skal være, det er jo fordelen ved at lave det selv.  Opskriften rækker til 6-7 portioner af den størrelse som du ser på billedet. Jeg har bare lavet dem i vores vandglas.

Advarsel; opskriften indeholder sukker 😉

Du skal bruge :

300 gr. Rabarber

400 gr. Friske jordbær

1 tsk. Vaniljepulver

2 spsk sukker (jeg brugte Sukrin)

1/2 dl. Vand

Og til cremen skal du bruge:

2 æggeblommer

1 tsk. Vaniljepulver

300 gr. Mascarpone

1-2 dl. Piskefløde pisket til skum

2 spsk. Sukker (jeg brugte Sukrin)

Du gør sådan her :

Vask og rens jordbær og rabarber og skær dem i mindre stykker

Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og vaniljepulver.

Få det op at koge og skru derefter ned og lad det simre i 20-30 minutter

Når det er kølet lidt af skal det hele blendes godt igennem (og smages til) og derefter stilles i køleskabet til det er godt gennemkoldt.

Cremen laver du sådan her :

Rør æggeblommerne godt sammen med sukker og vanilje. Pisk marscarpone i sammen med flødeskummet. Det giver en dejlig luftig creme. Smag dig frem indtil du synes den sidder lige i skabet.

Tag dine jordbær-rabarberkompot ud af køleskabet og fordel den i de antal glas du har  brug for. Skift mellem frugten og cremen, det ser super flot ud.

Jeg håber du bliver super tilfreds 🙂

Velbekommen

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *