Grøntsagssalat

grøntsagssalat

Grøntsagssalat

I går lavede jeg verdens bedste grøntsagssalat, hvis jeg selv skal sige det. Mums den var god, og jeg spiste halvdelen helt alene. Faktisk synes jeg godt man kunne nøjes med den, og blive fint mæt alligevel. Nå, men vi skulle grille så den vidunderlige grøntsagssalat fik ikke lov til at stå alene, men kom i selskab med skinkefilet, og forskellige skåle med salat og andet grønt, samt små halve kartofler, som var lavet på grillen. Jow jow kom ikke her, det er jo sommer udenfor og der skal grilles for alle pengene, og helst hver dag. I hvert fald er det sådan, at når vejret er godt så rykker vi udenfor, og Bo tænder gerne grillen de dage han når hjem inden det bliver mørkt 😉

Hvis ikke du har planlagt aftenens menu endnu, så skynd dig at snuppe denne opskrift.

Du skal bruge;

1 broccoli

2 små avokado

½ rødløg

½ rød peber

½ gul peber

½ orange peber

8-10 stk. hasselnøddekerner (ristet i ovnen på 175* 10-15 minutter, så er skallen lige til at smuldre af og nødderne kan hakkes i den størrelse du foretrækker)

En stor håndfuld tomater, evt.blomme eller San Marzano

1 bakke granatæblekerner

Til dressing skal du bruge :

2 spsk. cremefraiche (jeg brugte 18% fordi de ikke havde 38%)

2 spsk. mayonnaise

1 tsk. Dijon sennep

3 fed presset hvidløg

Saften af ½ citron

1 tsk. salt

Kværnet peber efter smag.

Du blander alle disse ingredienser til dressing sammen og smager til med salt og peber. Stil det i køleskabet indtil du er færdig med at hakke grøntsager.

Du gør sådan her med grøntsagerne :

Skær dine peberfrugter i tern

Skær din broccoli i  små buketter og kog dem i 2 minutter

Skær løg i små tern

Skær tomater i fire dele og avokadoen i tern

Når broccolien er kølet ned blander du dem i dressingen sammen med dine andre grøntsager. Pynt med granatæblekerner og ristede hasselnødder. Bum og du har en super lækker grøntsagssalat.

IMG_4628

Resten af peberfrugterne skar jeg også i tern og serverede dem i små skåle med andet blandet salat. Jeg havde også lavet en ekstra dressing af cremefraice med sambal olek og hvidløg i samt salt og peber. Jeg ved jo at Bo ikke kan lide halvdelen af de ting jeg havde brugt i grøntsagssalaten, så jeg måtte ty til andre grøntsags metoder og kartofler for at han kunne få lidt forskelligt også.

Velbekomme, lad mig vide hvad du synes 🙂

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 tanker

  • SVAR

    Lavede din flotte salat igår, og mums hvor var den bare lækker og mættende! Tak for inspiration 🙂