Hjem Ingen mel Teboller uden mel

Teboller uden mel

af Linda

Indlægget indeholder reklame.

IMG_4668

 

Teboller uden mel smager godt, og konsistensen er ikke meget langt væk fra almindelige boller. Jeg synes du skal give dem en chance, måske bliver du overrasket ? Jeg nyder duften af dem når jeg bager dem i weekenden, jeg er vild med duften af nybagt brød, og disse boller dufter dejligt af kardemomme. Du kan undlade kardemomme hvis du synes, og evt. erstatte det med kanel/vanilje ? Jeg kan lide alle tre varianter.


Du skal bruge :

50 gr. smør

100 gr. ost, evt. Havarti , eller en anden yndlingsost

4 æg ( +1 til pensling)

200 gr. hytteost

1 lille tsk. kardemomme

2 tsk. bagepulver

2 spsk. fiberhusk

1 tsk. sukker, jeg brugte Sukrin * (kan købes her)

1½ dl. pofiber *(kan købes her)

1½ dl. affedtet sesammel*  (kan købes her )

Du gør sådan her :

Hæld din hytteost op i et bæger/skål du kan blende i (om lidt skal du bruge din stavblender)

Tilsæt de 4 æg, smør som du har skåret i mindre tern, og ost i små stykker. Blend det hele til en flydende masse.

Fyld kardemomme, bagepulver, fiberhusk, sukrin og pofiber i. Rør godt rundt. Dejen bliver tung og fast nu.

Vask dine hænder og ælt sesammel godt ind i dejen.

Tænd din ovn på 180*

Lad dejen stå og trække lidt og form den så til 8 boller. Det kan være en hjælp at have våde/fugtige hænder. Det har en lidt sjov konsistens, men det kan snildt lade sig gøre. Jeg ved ikke hvad det er jeg gør, men mine ender altid med at være ovale ? Og min ovn giver dem “pletvis farver”

Giv bollerne 17 minutter i ovnen.

IMG_4665

Jeg ønsker dig en super dejlig sommersøndag. Nyd det gode vejr, vi ved aldrig hvor længe det holder. Forsøg at lade være med at sige puuuuu, og neeej det kan jeg altså ikke holde ud 😀   Dét bliver svært, men prøv en gang 😉 Jeg skal lave stort set ingenting andet end at gå og hygge mig i haven med lidt småting, kigge lidt til mit højbed, vaske tøj, gøre rent og alt det andet kedelige som ikke kan klare sig selv. Men jeg nyder det 🙂

**opskriften indeholder affilatelinks, som er en reklame for de produkter jeg bruger i mine opskrifter. Hvis du klikker på mit link og evt. køber noget fra den side jeg linker, til så vil det udløse et mindre beløb (meget meget lille 😀 ) til mig, men prisen er den samme for dig. Jeg takker dig for din støtte 🙂

 

 

 

 

 

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker