Grøntsagsrösti

Grøntsagsrösti

Indimellem bliver jeg træt af at skulle finde på, og det er jo ret håbløst i mit tilfælde. Resten af familien spiser tit pasta og det duer bare ikke i min mave og så er det jeg skal finde på noget andet tilbehør til mig selv. Det består som oftest af grøntsager i en eller anden udformning. Tit laver jeg spiraler af squash og gulerod, men jeg bliver træt af det når jeg får det får tit.  Så går jeg over til aubergine, som jo også er virkelig lækker, men jeg kan blive træt af alting.

Nå, men i dag fandt jeg så på noget nyt, efter at være blive inspireret af et billede i et blad. Det kom der denne opskrift ud af, grøntsagsrösti. Mine blev noget tykke i det, og ligner mere frikadeller. Sørg for at du får trykket dine flade 😉


 

Du skal bruge: (til 3-4 personer, som tilbehør!)

2 mindre gulerødder

1 squash

2 fed hvidløg

1 stor håndfuld persille

2 håndfulde cornflakes

5 blade frisk mynte

2 æg

1 rødløg

1 tsk salt

2 spsk. pofiber

Du gør sådan her :

Riv din squash og gulerødder på den fine side af rivejernet. Hæld dem over i et rent viskestykke og vrid væsken ud af dem, du skal vride til, for jo mindre væske der er i, jo større er chancen for at de blive “sprøde”.

Pisk æggene, og fyld nypresset hvidløg ned i. Hæld blandingen over i grøntsagsblandingen.

Tilsæt finthakket persille, knust cornflakes, finthakket mynte og finthakket rødløg.

Der vil formentlig være lidt væske i bunden nu, og det er så her at pofiber kommer ind i billedet. Nogen ville måske vælge at bruge almindelig mel, men det kan jeg ikke nedbryde i mine elendige tarme, så jeg brugte pofiber (kartoffelfibre). Det kan du købe i det fleste supermarkeder til omkring 20,- og der er til rigtig mange gange.

“Rør” dig frem til den rette konsistens. Her afhænger det også af  hvor god du har været til at få væsken ud til at starte med. Jeg brugte 2 spsk. Jeg havde snydt lidt, for jeg havde fået Bo til at vride viskestykket for mig. Min grøntsags blanding var knastør !

De duftede godt, var forholdsvis sprøde på ydersiden, og bløde indeni. Jeg spiste 4 stk. og synes de smagte godt med min hjemmelavede dressing til.

Det var rart med en ny form for tilbehør.

Dressing bestod af ;

3 meget store spsk. græsk yoghurt 10%

Saften af en halv citron.

2 små fed hvidløg

En lille håndfuld hakket persille

salt og peber

Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *