Hjem Hverdagen Farsbrød med overraskelser

Farsbrød med overraskelser

af Linda

Farsbrød med overraskelser

Farsbrød med overraskelser. Bliver du ikke nysgerrig 😉 Jeg så et billede, her på nettet, af et farsbrød hvor jeg tænkte; “det vil jeg også prøve”. Er vild med når dét sker !

I mine første mange år som mor var jeg så overvældet af alle de udfordringer der følger med at være forældre, at når det skulle laves mad, så lavede jeg det nemmeste, hurtigste og det som jeg var sikker på at børnene spiste. Alle fire. Middagen bestod som oftest af spagetti  kødsauce, lasagne, hel kylling i ovnen (sågar lørdagskylling), kartoffelmos med kødsauce, hakkebøffer og lasagne (ja det fik vi ret ofte) Der har sikkert være flere andre ting, men de nævnte er dem jeg husker bedst, og jeg vil nærmest påstå at jeg ikke har spist lasagne mere end 5 gange de sidste 10 år. Æv hvor blev jeg træt af de retter. Men hvad gør man ikke for husfreden.

I dag har jeg så vovet mig ud i en ret med hakket oksekød, til trods for at jeg nærmest er træt af retten allerede imens jeg står og rører i farsen. Hvad sker der for mig ? Nå, anyway, jeg fuldførte og med et bragende resultat. Hakket oksekød er tilbage i mit liv 😉 hurraeeee

Overraskelsen var nok det der gjorde det for mig. Det var ikke bare kedeligt oksekød, men med et herligt tvist af ost, spinatblade, og skinke.


Du skal bruge : (til 5-7 personer)

(til farsen;)

800 gr. hakket oksekød

2 håndfulde finthakket persille

2 fed knust hvidløg

2 æg

Salt og peber

1 finthakket rødløg

(til fyldet;)

1 stor håndfuld friske spinatblade

1 håndfuld revet ost (eller så meget du har lyst til)

3 store skiver skinke

1 pakke bacon i skiver

Du gør sådan her ;

Rør farsen op i en skål og slå æggene ud i farsen.

Fyld persille, hvidløg, løg og salt og peber i farsen.

Rør det rundt, så alle krydderier er godt fordelt.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og hæld din fars ud herpå.

Brug en kagerulle eller dine hænder til at glatte farsen ud i et jævnt lag som fylder hele bagepapiret. (nogen finder det nemmest at bruge endnu et stykke bagepapir til at lægge henover farsen og så glatte det ud)

Tag dine store skiver med skinke og placer tre stk. i midten af farsen

Strøg revet ost henover skinken

Tag dine friske spinatblade og fordel i midten af skinken og revet ost.

Nu skal farsen rulles sammen. Det gør du ved at tage fat i bagepapiret og forsigtigt løfte i den ene side, rulle tæt sammen og fjerne bagepapiret hver gang du har rullet en halv omgang. Forsæt til der ikke er mere fars at rulle.

Tænd ovnen på 250*

Glat farsen ud i hver ende med dine fingre, og også der hvor samlingen er hvor du afsluttede din “rulning”.

Nu skal du bruge bacon til at lave en dejlig top på dit farsbrød. Jeg lagde dem på tværs af farsbrødet, og brugte hele pakken af bacon.

Ind i ovnen i 15 minutter. Skru ned for varmen til 180* og tjek efter 15-20 minutter om ikke dit farsbrød er gennemstegt. (ellers giver du det bare 5-10 minutter mere)

IMG_4680IMG_4681

 

IMG_4683IMG_4684IMG_4695

Velbekomme og rigtig god weekend 🙂

 

 

 

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1