Fyldte portebellosvampe

IMG_4707

Fyldte portebellosvampe kan bruges både som tilbehør, men også som en selvstændig ret. Jeg lavede dem som tilbehør, men kunne snildt have nøjes med portebellosvampen,- så ved jeg det til en anden gang.  Fyldet kan du variere efter smag, kun din fantasi sætter grænser. Jeg brugte selv stokken fra portebellosvampen, løg, hvidløg, cayennepeber, friske basilikumblade og tomat.


Du skal bruge:

4 portebellosvampe (køb til det antal personer I er, jeg lavede 3 og hakkede den sidste til  fyld)

½ tsk. cayennepeber

1 fed hvidløg, finthakket

½ rødløg, finthakket

2 store tomater, hakket i små tern

1 håndfuld friske basilikumblade + lidt til pynt

50 gr. fintrevet parmesan

Du gør sådan her :

Vask dine svampe rene for jord og skær stokken af samt lidt af de mørke lameller. Gem begge dele for du skal bruge det som fyld. Jeg hakkede en hel portebellosvamp som jeg også brugte til fyld.

Find en stegepande frem, hæld kokosolie på, og skru op til lidt over middelhøj varme.

Tag en halv tsk. cayenne peber og drys over den smeltede kokosolie.

Tilsæt finthakket hvidløg og rødløg. Lad det stege til løgene er gyldne, ikke brændte.

Nu skal du tage den finthakket svamp, stokken, og lammelerne og hælde på panden. Lad det stege med i en lille minuts tid inden du tilsætter tomater.

Krydr med salt og smag til.

Tænd din ovn på 180*

Lad det stege på panden i 3-4 minutter.

Fordel dine svampe i et ovnfastfad eller på en bageplade.

Hæld fyldet over i dine udhulede portebellosvampe, drys finthakket friske basilikumblade henover og top med fintrevet parmesan (vær lidt gavmild her 😉  Der må gerne være top på når du har lagt fyldet i, for den vil skrumpe inde i ovnen pga. det høje vandindhold.

Sæt fadet ind i ovnen i 12 minutter. Drys med basilikumblade.

Server nu de fyldte portebellosvampe.

Jeg spiste en ribeye steak til, men som sagt kan svampen godt “stå alene”.

Velbekomme 🙂

 

 

 

 

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *