Portobelloburgere

Portobelloburger

I går var jeg på indkøb et andet sted end mit sædvanlige supermarked, og der fandt jeg 4 meget store portobellosvampe, og de var sat ned til 5 kroner ! Dem kunne jeg ikke lade ligge, så de røg med i kurven. Jeg vidste da godt at de skulle laves hurtigt, ellers var de jo ikke blevet sat så meget ned. Men pyt med det, jeg kunne ikke lade chancen gå min næse forbi. Så de endte som portobelloburgere. Min burgerglade familie insisterede på at få den normale version med hvide melfyldte burgerboller, og det fik de. Jeg synes de bliver snydt for noget som er bedre, sundere, og mætter mere i langt flere timer. Men ak de ved jo ikke bedre 😀

Jeg rensede alle fire svampe, skar stilken af og fjernede lamellerne. Da jeg var sikker på at de var fri for jord, tog jeg de to største og lagde dem på min grillpande som jeg havde smurt med kokosolie. Jeg dryssede salt og peber over, og lod dem stå lidt inden jeg vendte dem. Jeg fyldte dem med friske babyspinatblade, lagde en stor skive tomat på og til sidst en skive ost. Jeg lod dem ligge indtil jeg kunne se at osten var ved at smelte. Da de var ved at være færdige gjorde jeg de to næste svampe klar og lagde dem på grillpanden. På disse to lagde jeg osten i bunden for at se om det så ville gå stærkere med at smelte og det gjorde det naturligvis, så det er hvad jeg vil anbefale dig at gøre. Ovenpå osten kom friske babyspinatblade og tomat.

Alle svampe blev fordelt på to tallerkner, og på den ene burger lagde jeg en avokadocreme (en most avokado og 1 spsk. creme fraiche) og nogen af kyllingestrimlerne fra min meximad i går. Det var en super kombination. Der var ret meget væske fra svampen, så jeg tippende tallerknen og sugede det meste op med et stykke køkkenrulle. Den anden tallerken var næsten magen til, her havde jeg bare skåret avokado i skiver og lagt ovenpå den smeltede ost. Også på denne burger kom der kyllingestrimler. Svampene blev slået sammen, og vupti jeg havde to lækre portobelloburgere.

Det var egentlig meningen at der skulle have været en grillet bøf af hakket oksekød i, men drengene snuppede dem og jeg var ret tilfreds med at spise kylling til. Alle gik glade fra bordet. Jeg spiste kun den ene burger, den anden gemmer jeg til i morgen. Der var desværre ingen af mine “han-køn” som ville smage. tsk tsk.

Prøv noget nyt ! Spring brødet over 🙂

Velbekomme, lad mig vide hvad du synes om retten.

Portobelloburger in the making

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *