Fredagens måltider

TJXZ0684

Hvad har du fået at spise i dag ? Spiser du til du er mæt eller spiser du til du ikke er sulten mere ? Der ér faktisk forskel og måske er det dén forskel som vil gøre den helt store ændring for dig ? For mig har min vægt ændret sig sammen med beslutningen om at droppe sukker og derved også kulhydrater.

Når du dropper kulhydrater/sukker så starter du med at smide en masse væske og derved flere kilo ret hurtigt. Men som skrevet, så er det væske, og kommer lynhurtigt på igen hvis du vælger at byde kulhydrater velkommen tilbage i dit liv. Hvis du derimod vælger at gå hele vejen, ligesom mig, så vil du hurtigt opleve et velbefindende og en ro i kroppen som du nærmest ikke kan huske at have oplevet før. Jeg er kæmpe fan af den ro jeg har fået ved at få stabilt blodsukker, det er det største og bedste jeg har gjort for mig selv.  Men hvordan gjorde jeg og var det svært ?

Hmm lad os se. Jeg havde konstant kvalme og altid luft i maven. Det var irriterende og alt den luft i maven gjorde ondt fordi jeg ikke kunne komme af med det. Øv hvor var det bare ned ad bakke hele tiden. Jeg lagde mærke til at det især var når jeg spiste rugbrød at jeg dannede luft, virkelig meget luft og fik ondt i maven. Jeg var dødtræt af det og til sidste slog jeg op med rugbrød. Så havde jeg en episode med min datter, som er beskrevet i et andet indlæg her på bloggen, og så startede mit eventyr og nye liv uden kulhydrater.

Hvad er kulhydrater ? Jamen her taler vi om ris, kartofler, pasta, brød i alle afskygninger, grøntsager og frugt. Kulhydrater omdannes til sukker i kroppen, og bidrager ikke til noget som helst godt, men giver virkelig store blodsukkerpåvirkninger, og det er en skidt ting. Grøntsager indeholder også kulhydrater men langt færre end de før nævnte og omdannes til sukker i din krop men i langt langt mindre grad end de andre nævnte ting, og meget langsommere.

Når du vælger at droppe sukker så siger du også farvel til sodavand, juice, kakao osv. Tough love 😉 Men hold nu op, sikke en gevinst du får. Jeg synes ikke det var så svært, come on. Sæt dig et mål og kæmp for det. Jeg har gjort det alene og gør det stadigvæk alene. Ingen i min familie lever som jeg, og det er ret øv, men det har ikke fået mig til at ændre det. Den her ro ! Seriøst, den ro er det hele værd ! Og jeg er sluppet af med kvalme, oppustet mave, hovedpine, underlivsgener, ondt i maven, træthed, og blodsukkerfald. Jeg kan ikke fremhæve en ting frem for anden for de er så gode alle sammen. Altså faktisk vil jeg sige, at bare det at jeg ikke længere har den der fornemmelse af at have lyst til noget jeg ikke kan finde ud af hvad er, dén er skøn ! At jeg kan gå forbi diverse fristende hylder i supermarked uden at lægge det i kurven og at jeg ikke åbner og lukker mine køkkenskabe og køleskab hele tiden. Thats it ! I simply love it <3

Måske kæmpede jeg i starten og skulle til at lære min krop at kende. Jeg læste meget om LCHF og principperne bag. Jeg satte mig et mål om at få det bedre, uden medicin, og jeg nåede i mål.  Jeg er kæmpe fan, har jeg nævnt det ? 😉

Spørg mig endelig hvis du sidder med spørgsmål, jeg har levet på denne måde i tre år, og har lidt erfaring med i bagagen. Jeg er faldet af, on and off i de tre år, men kun meget kort, for prisen du betaler for at “synde” er for høj. Jeg befinder mig super godt på en kost med få kulhydrater. Jeg har på intet tidspunkt de sidste tre år drukket sodavand, juice eller kakao. Jeg kommer heller ikke til det fremover, savner det slet ikke. Brød i alle afskygninger har heller ikke fristet mig men det er også fordi jeg får så kæmpe ondt i maven af det (blomkål har fuldstændig samme virkning)

Jeg får målt diverse blodprøver 1-2 gange årligt, og de ligger helt normalt 🙂

Tør du prøve ? Bare tre uger. I dare you 🙂

Dejlig søndag til dig <3

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *