Chokolade-kokos-brownie

Chokolade-kokos-brownie

Indlægget indeholder reklame.

Jeg har overgået mig selv. Jeg har bagt den lækreste chokolade-kokos-brownie ! Jeg blev inspireret af et billede og læste ingredienserne, og tænkte at den da måtte kunne laves om til en melfri version. Det er lykkes virkeligt godt.

Chokolade-kokos-brownie er bagt med kokossukker og sukrin melis. Begge dele er sukkererstatninger men jeg foretrækker disse da påvirkningen af blodsukkeret er lavere.

Obs. kokossukker, sukrin melis og sesammel er alle tre ting som jeg har fundet i Netto og Kvickly. Men du kan også finde dem online i LCHF butikken

Du kan sagtens nøjes med at lave brownien for sig selv, den smager mega lækkert og vil passe fortrinligt til frisk frugt og en klat flødeskum. Nam nam.

Du skal bruge (til brownien, bradepande 20 x 25, indvendige mål) :

110 gr. smeltet smør

2 dl. rå kakaopulver

3,5 dl. kokossukker

1 dl. sukrin melis

2,2 dl sesammel

1 knivspids salt

1 tsk. frysetørret nescaffé

180 gr. mørk smeltechokolade, hakket i små stykker (ikke smulder)

3 æg

2 spsk. vand

Du gør sådan her:

Smelt smørret på lav varme og lad det køle en smule af.

Bland alle de øvrige ting sammen, slut af med den lettere afkølet smeltet smør og til sidst chokoladestykker.

Tænd ovnen på 180* varmluft

Rør det godt sammen og kom det i en lille bradepande med bagepapir( min er 20x 25, indvendige mål )

Sæt kagen ind på en bagerist i ovnen i 30 minutter på midterste rille.

Lad kagen køle helt af, bag den evt. dagen før.

Kokosfyld, du skal bruge:

200 gr. Philadelphia

1 dl. pisket fløde

3 spsk. sukrin melis

½tsk vaniljepulver

3 dl. kokosmel

Kokosfyld, du gør sådan her :

Pisk fløden lidt tyk, ikke til flødeskum

Rør Philadelphia ud i fløden, brug en håndmixer.

Tilsæt sukrin melis, vaniljepulver, og kokosmel.

Smør den tykke masse henover din afkølede brownie i et tykt lag og sæt den i køleskabet.

Chokoladetop, du skal bruge:

1 dl. piskefløde

180 gr. smeltet mørk kogechokolade

evt. lidt kokos til pynt.

Chokoladetop, du gør sådan her :

Rør fløde og chokolade ud i en kasserolle. Rør indtil det er smeltet godt sammen.

Tag din brownie ud af køleskabet og fordel chokoladen over hele kokostoppen.

Pynt evt. med kokos.

Nu skal hele herligheden ind i fryseren i mindst en time.

Skær ud og server  med friske bær. Vær forberedt på at du vil blive bedt om at bage chokolade-kokos-brownie mange gange fremover. Den er meget vanedannende. Hav også opskriften klar, eller henvis gerne til bloggen her 🙂

Velbekomme 🙂 Jeg vil være super glad for hvis du melder tilbage hvad du synes om kagen.

<3

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 tanker

  • SVAR

    Den smager fantastisk 😊 Har lige sagt herhjemme, at de gik glip af en lækker kage.

    • SVAR

      Tak for feedback Karina, jeg er også helt solgt til den her kage. Kian siger at han elsker den og at det er hans yndlingskage fra nu af 🙂