Hjem Hverdagen Knækbrød med chiafrø

Knækbrød med chiafrø

af Linda

IMG_5154

Her til morgen har jeg bagt knækbrød med chiafrø. Der findes mange forskellige opskrifter på knækbrød med chiafrø, og når jeg bager dem varieres indholdet ud fra hvad jeg har i mine køkkenskuffer. I dag er de med kokos, paranødder, solsikkefrø, hørfrø, græskarkerner, chiafrø og med et drys af solsikkefrø.

Jeg synes det er top vigtigt at sørge for at de bliver tynde, der er ikke noget ved bløde knækbrød, de SKAL knase ellers ryger de i skraldespanden. Derfor bruger jeg meget tid på at glatte dejen ud så den er lige tynd alle vegne. Jeg starter med at glatte den ud på et stykke bagepapir på køkkenbordet, med min grydeske, og så lægger jeg et stykke bagepapir henover og glatter yderligere med en kagerulle. Så ryger dejen over på en bradepande og her glatter jeg igen med min grydeske så dejen kommer helt ud til hvert hjørne af papiret. Jeg kører mit pizzahjul igennem så der er skåret stykker i den størrelse jeg foretrækker, inden knækbrødet kommer i ovnen.

Knækbrød med chiafrø kan holde sig i en uge i en lufttæt beholder. Jeg spiser dem både til morgen og frokost, og gerne med et godt lag smør og ost på. Nam nam.


Du skal bruge (til 1 bradepande):

1 dl. chiafrø

2 dl. vand

1 dl. kokos

1 dl. solsikkefrø

1 dl. hørfrø

1 dl. græskarkerner

1 dl. grofthakket paranødder

1 tsk. salt.

Evt. solsikkefrø til at drysse henover til sidst.

Du gør sådan her:

Bland chiafrø og vand sammen i en lille skål. Rør rundt og lad blandingen stå i ti minutter.

Find en større skål frem og bland dine frø og kerner, samt salt i skålen.

Hæld chiablandingen i og rør det godt sammen.

Tænd ovnen på 160*

Læg dejen over på et stykke bagepapir og glat den ud med en grydeske. Sørg for at få dejen fordelt godt på hele papiret som skal være samme størrelse som dine bradepande fra ovnen.

Læg et stykke bagepapir ovenpå blandingen og glat yderligere med et kagerulle/grydeske.

Træk bagepapiret over på bradepanden og glat igen og få dejen helt ud i hjørnerne. Er din knækbrøddej lige tyk over det hele ? Hvis jeg synes at min er for tyk så tager jeg lidt fra og bager for sig selv på en anden bradepande. Jeg synes det mest kedelige er bløde knækbrød. Adrr.

Det er nu du skal drysse med sesamfrø hvis du ønsker det.

Skær “ridser” i dejen i den størrelse du foretrækker dine knækbrød i. Jeg bruger mit pizzahjul, men du kan sagtens bruge en kniv. OBS du skal ikke skære helt igennem men blot markere hvor du ønsker at de skal skille efter endt bagning.

Hvis ovnen har nået de 160* så sætter du pladen ind og stiller uret til 1 time. (tjek efter 50 minutter hvor mørke dine knækbrød er blevet og vurder hvor mørke/sprøde du vil have dem)

Bon appetit 🙂

Vi smutter i biffen i dag, vi skal se Jason Bourne. Jeg har set alle de andre og synes den er super spændende. Man får hvad man betaler for, god underholdning ! Jeg ville da hellere have haft en lang aften på terrassen eller måske på stranden, men hey´ hvor bliver den danske sommer af ? Det er SÅ MEGET sidste gang jeg holder sommerferie i Danmark !

TO DAGE TILBAGE til vi starter vores tre ugers madplan. Jeg er klar, hvad med dig ?

<3

Knækbrød med chiafrø

 

 

1 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

1 Søde tanker skrives her

Opskrifter - Familie fristelserFamilie fristelser februar 25, 2017 - 9:45 am

[…] Chiaknækbrød […]

Reply

Skriv dine tanker