Hjem FODMAP venlig Römertopf og dirty dancing

Römertopf og dirty dancing

af Linda

AWAA1231

I går var jeg i Operaen og se musicalen Dirty Dancing. WAUW siger jeg bare, sikke en storslåede oplevelse. Jeg skulle have været der med min mand, men han blev syg på dagen, og min datter sprang til 🙂

Forestillingen startede klokken 20.00, så jeg tænkte at vi kunne køre hjemmefra 18.45 og stadig få en god P plads. Vi plejer først at spise aftensmad omkring klokken 19.00 så jeg måtte i gang med madlavningen tidligere end vanligt. Jeg synes det var en god idé med mad som passer sig selv, det meste af tiden, for jeg ville gerne bruge hænderne til noget andet imens. Det blæste og var koldt udenfor (hvad f….. sker der for det vejr, det er den 10 august !) og jeg kunne kun tænke på “vintermad”. Jeg fandt min Römertopf frem og fyldte den med kartofler, gulerødder, forårsløg og rosmarin. Jeg krydrede med salt og  peber og tilsatte 3 spsk. kokosolie som jeg blandede godt rundt i grøntsagerne. Til sidst lagde jeg kyllingen på og så fik den også en tur med salt og kokosolie.

Ind i ovnen med hele herligheden på 160* i 1 time, og dernæst 30 minutter på 200*. Bum-bummelum og vi havde en dejlig ret mad med kylling som var sprød på ydersiden og dejlig saftig indeni. Det ville have sat prikken over ièt at have haft en gang salat til også, men så langt havde jeg ikke tænkt. Mine tanker var allerede på flugt og befandt sig inde i KBH og min begejstring over at skulle se denne fantastiske musical sammen med min datter var stor.

Fik vi en P plads ? Neeeeej ! Hold nu k… hvor var der mange biler og mennesker overalt. Så jeg gik lidt i panik, og vi kørte rundt og rundt og rundt. Tænke tænke tænke, hvor skulle vi forsøge os henne ?  Vi kom langt væk før det lykkes os, og jeg var ret usikker på om det var lovligt at holde hvor jeg gjorde, men tænkte at så måtte jeg betale den bøde der måtte komme. Jeg ville i hvert fald IKKE komme for sent til forestillingen. Thats for sure !

Vi ankom 19.40 i operaen, skyndte os hen at hente en kop kaffe og en vand, og hastede ind i salen. Vi var de sidste på vores række som kom. Selvfølgelig skulle vi et godt stykke ind på midten (oh dear) men folk var søde og forstående og kendte godt til det der med vanskelige P pladser (thank god)

Den musical den var GOD. Det var den. Jeg var også vild med filmen og jeg synes at de spillede den rigtig godt. Jeg lagde især mærke til Robert Hansen som spillede Neel, det kiksede barnebarn til hotelejeren. Hold da op hvor var han sjov og total nørdet på den gode måde. Men også Babys søster, hi hi hun var god, og sang den mest kiksede sang og jeg grinede til tårerene løb 😀

Altså Silas Holst, han behøver jo ingen præsentation, han er bare en éner, og danser som bare pokker. Sikke en karriere han har fået, efter han sagde ja til at være danselærer i vild med dans, hva´! Jeg er fan !

Midt i en hed kærlighedsscene imellem baby og Johnny, så kigger “baby” ud imod os, publikum og beder om at få lyset i salen tændt ? Jeg tænker “øh det er da en sjov vending i skuespillet”,  men tænker egentligt at det nok er en del af spillet, men så rejser hun sig og spørger om der er en læge til stede ? What ? Alt lys bliver tændt og vi  er stille som små mus. Der er en dame på balkonen som rejser sig og siger “ja, jeg er læge” og så bliver hun ført hen til en dame som tilsyneladende har fået et ildebefindende. Øv bøv, stakkels hende.  Der går et kvarters tid før forestillingen bliver sat i gang igen, og vi får at vide at den pågældende dame er kørt afsted med ambulance.

Alt i alt en fremragende aften, og vi kom tilbage til bilen (det var lige før vi ikke kunne huske hvor den var ;-D  ) og der var ikke nogen P bøde. Gudskelov.  Nedenunder ser i to glade og forventningsfulde typer, som er på vej ind i salen.

IMG_5224

 

 

2 comments
0

Du vil måske også synes om dette

2 comments

Karina august 10, 2016 - 1:37 pm

Det er en fantastisk forestilling, de gør det så godt alle sammen 👍👍👍 Sikke noget med parkeringen😱 Der var vildt mange pladser, da vi var derinde, men vi var som sagt også i MEGET god tid.
Dejlig læsning her på min 3 dag på lchf. Det går super godt, også selv om kroppen begynder at reagere med sukkerabstinenser 😩😩 men det var jo varslet, så jeg holder ud, og fortsætter min 3 ugers lchf rejse med god support fra Familiefristelser 😀👍💪💪💪

Reply
Advokadofyrensballondans august 10, 2016 - 4:19 pm

Det er godt du holder ud Karina, for du har lige ramt 3 dagen, og det er for mange den værste dag. Når du kommer forbi 5 dagen vil du begynde at “se lyset” og alt bliver bedre. Selvfølgelig skal du stadig kæmpe lidt, men din krop vil finde ro og begynde at køre på den rigtige motor. Jeg glæder mig til at høre mere <3

Reply

Skriv dine tanker