Madpakkeguf med müslibar

Lækreste müslibar/kage

Jeg har bagt en super lækker müslibar/kage. Det er madpakkeguf ! Min tanke, da jeg startede med at bage, det var at finde noget lækkert til sønnikes madpakke. Jeg gav mig i kast med kokosmælk, paranødder og andre lækkerier. Da jeg var færdig og familien skulle smage, så sagde Bo at jeg skulle gemme den væk hvis jeg ville have noget til i dag 😀 Tænker at det er et godt tegn 😉 Bo sagde i øvrigt også at den vil være drønlækker at spise til en kop kaffe. Bedøm selv.


Müslibar/kage, du skal bruge:

Til bunden:

3 dl. hjemmehakket mandler

3 dl. kokosmel

2-3 store spsk. flydende kokosolie

1 tsk. vaniljepulver

1 spsk. fiber sukrin (kan købes i større supermarkeder og i Helsekosten)

Til den snaskede midte:

4 dl. creamy kokosmælk

2 dl. kokossukker

150 gr. mørk chokolade 70%

2 spsk. kokosflager/kokosmel (til toppen)

1 dl. groft hakket pekannødder (til toppen)

Du gør sådan her, til bunden:

Smelt kokosolien i en gryde ved svag varme

Smid mandlerne i en minihakker/foodprocessor og hak dem til mel.

Tænd ovnen på 200* varmluft

Find en passende størrelse skål frem og bland alle dele godt sammen.

Hvis du synes det er helt umuligt at få til at hænge sammen, så smelt en spsk. kokosolie mere.

Find en brandepande/ovnfastfad frem. Jeg brugte et af glas, det måler 22 x 22 cm. For det med bagepapir.

Pres indholdet fra skålen godt ned i bunden af fadet. Få det helt ud i kanterne.

Ind i ovnen i 12 minutter. Nu får toppen en gylden farve.

Når tiden er gået tager du bunden ud og lader den køle helt af.

Du gør sådan her, til midten:

Hæld kokosmælken og kokossukker i en tykbundet gryde på mellem varme og lad det koge op. Når det småkoger skal du skrue ned for varmen men det skal stadigvæk småboble i 45 minutter. Rør i det indimellem.

Efter de 45 minutter er mængden af kokosmælk og sukker i gryden blevet mindre og tykkere. Lad det afkøle et øjeblik.

Tænd ovnen på 200* varmluft.

Nu skal du hælde den lettere afkølet masse ud over bunden og hælde fyldet af hakket chokolade, hakket pekannødder og kokosmel ud over. Tryk på det så det kommer godt ned i den flydende masse.

Ind i ovnen i 30-35 minutter. Stik i det for at være sikker på at den er færdig. Toppen må gerne være lidt snasket.

Nu skal kagen afkøle, og det er det svære. For nu vil du gerne smage, og duften af kagen lokker. Prøv at styr dig, for kagen vil bare smatte ud hvis du skærer i den nu. Når den er kølet lidt af skal den i køleskabet i min. 2 timer. Alternativt kan du sætte den i fryseren i 1 time. Allerbedst er den dagen efter når den har tilbragt en hel nat i køleskabet.

Bon appetit

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *