Hjem Tre ugers forsøg-low carb Første uge er gået på din nye kost

Første uge er gået på din nye kost

af Linda

Tillykke, du har klaret den første og sværeste uge på LCHF. Godt gået ! Hvad synes du har været det sværeste ?

  • At undvære brød ?
  • At skrue op for fedt ?
  • At undvære slik ?
  • Hvad er din største udfordring ?

For mig var det mega svært at skrue op for fedt. Jeg synes at det var SÅ klamt. Jeg skruede langsomt op, over en længere periode. Jeg kan kun sige at det er rigtigt at man får det bedre og får mere energi. Prøv det. Steg din mad i godt med smør eller kokosolie, brug oliedressing på dine salater, og lav nogen dejlige dip´s til grøntsagsstænger. Du kan også bruge en tsk. kokosolie i din kaffe/te om morgenen, det giver en længere mæthed

Det var også svært at undvære brød og jeg har nærmest bagt mig fattig i et forsøg på at finde en passende erstatning. Men brød kan ikke erstattes. Det må vi bare indse. Og på en hardcore LCHF så spiser vi slet ikke brøderstatninger. Vi kan finde noget andet at spise, som også smager godt, men vi får aldrig brødets sprødhed, ikke på LCHF. Det er i hvert fald endnu ikke lykkes mig. Til gengæld har jeg lært at leve fint uden og jeg savner ikke længere brød. Jeg kan godt gå forbi en bager uden at få tårer i øjnene 😉 Jeg synes at en crossaint og en tebirkes ville være på sin plads søndag morgen, men det kommer bare ikke til at ske. Hvis jeg gør det, så koster det mig 3-5 dage i fosterstilling på sofaen, og det er det bare ikke værd.

Jeg har ikke haft problemer med at undvære vingummi osv. men det har aldrig kaldt på mig. Men chips ! det har jeg svært ved at undvære og holde nallerne fra. Jeg kan godt tage en aften hvor jeg siger OK nu køber du den pose osterejer og får det overstået, for så får jeg ro igen. Men der går længere og længere tid imellem. Heldigvis.

Har du prøvet at lave æg-latté ? Der er flere der synes godt om den som erstatning for morgenmad. Jeg synes ikke den mætter mig længe nok. Men smagen er fin. Jeg skal have knækbrød med et tykt lag smør og en god tyk skive ost til og måske et blødkogt æg, for at holde mig mæt i 5-6 timer. Æg-latté består af stærk kaffe, rå æg, vand, kanel, vaniljepulver og kokosolie/smør.

 

Tillykke med din første uge. Hvis du synes det har været nemt, så glæd dig til de næste to uger. Og lad være med at falde i fælden og tænke at du lige kan snuppe dig en pose Matadormix fordi du bare kan starte forfra i morgen. Dont go there !

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker