Juhuuee det er græskartid !

Lækreste butternut squash tilbehør

Juhuuee det er græskartid ! Ih hvor har jeg glæder mig til at få alle de lækre græskar i butikkerne igen. Jeg har selv høstet mig tre hokaido græskar i mine højbed. Det er jeg faktisk lidt stolt af. Det ene har Bo skåret op i tern og lagt i fryseren, så kan vi evt. bruge den til vores suppe.

I går havde jeg købt mig en butternut squash. Nammenam siger jeg bare ! Der er jo virkelig mange måder du kan tilberede et græskar på, men i dag får du min idé, og jeg kan garantere dig for at de smager herrelækkert. Virkelig !


Hvis du er i tvivl om hvordan sådan et græskar ser ud så klik her :

https://www.bing.com/images/search?q=butternut+squash&view=detailv2&&id=760676E8D92624F1D056129915D3AE76E527E0D4&selectedIndex=0&ccid=COTdfXIS&simid=85032701649&thid=OIF.eljEFEdRxf5xd3IOiuYaVA&ajaxhist=0 )


Du skal bruge :

1 butternutsquash

To store håndfulde fint revet parmesan

2 “stænger” rosmarin (eller to spsk. tørret)

2 “stænger” timian ( eller to spsk. tørret)

70 gr. smør

Evt. 2 fed hvidløg

Salt og peber

Du gør sådan her :

Skær først dit græskar over på midten, og skær så hver ende af.

Skræl dem med din kartoffelskræller.

Skær de to stykker igennem på langs og fjern kød samt kerner fra midten.

Skær nu græskaret i skiver så du får en masse halvmåner.

Tænd ovnen på 180*

Placer dem i et ildfast fad, evt. som jeg har gjort på billedet.

Smelt smør i en lille kasserolle, og pres hvidløg ned i hvis du ønsker det.  (Jeg brugte ikke hvidløg og retten smagte mega mums alligevel.)

Hæld den smeltede smør henover dine græskar i det ildfastefad.

Strø krydderurter henover sammen med salt og peber.

Slut af med parmesan som du i rigelig mængde strør udover hele fadet.

Nu skal fadet ind i midten af ovnen. Prik i dem efter 15 minutter, og hvis de stadigvæk er hårde i det så giv dem 5-10 minutter mere. Mine fik 25 men ovne varmer forskelligt og det vil være super ærgerligt at du får brændt mad.

Jeg håber du bliver tilfreds, det var vi i særdeleshed herhjemme.

Lad mig meget gerne vide hvad du synes. Kommenter i feltet nedenunder (send en tanke). Din mail adresse bliver aldrig vist offentligt.

Rigtig dejlig weekend <3

img_5621img_5622

 

 

 

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *