Kokoskage med frosting

Kokoskage med frostingIndlægget indeholder reklame

Kokoskage med frosting

I går skulle vi til min veninde og spise, og hun talte lidt om kokosmakroner, som hun ikke kunne nå at lave til vi kom. Jeg spurgte om jeg skulle bage et eller andet at tage med, men nej nej det skulle jeg ikke. Alligevel synes jeg det lå lidt i luften, at det kunne være meget rart. Jeg gik derfor i gang med at tænke over en ny kokoskage jeg havde haft i tankerne et stykke tid. Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg er glad for kokos (eller peanutbutter) så jeg håber at I kan klare endnu en kokosopskrift.

Du får brug for en hel masse æg, altså som i seriøst mange ! Og så er der specialingredienser som sukrin melis og kokosfibre. Jeg fandt kokosfibre i Netto til 10,-, det var en rest som lå tilbage efter et tilbud. Men man kan altså være heldig indimellem. Sukrin kan du købe i de større supermarkeder.


Du skal bruge :

110 gr. kokosmel (helt almindelig)

100 gr. sukrin melis

9 æggehvider ( I know, det helt vildt)

3 æg

1½ tsk. salt

1 tsk. vaniljepulver

2 tsk. bagepulver

100 gr. smeltet smør

2 store spsk. med top, kokosfiber mel

Du gør sådan her :

Rør æggehvider og æg sammen, tilsæt den smeltede smør

Hæld de tørre ingredienser sammen i en anden skål, men vent med kokosfiber !

Bland de våde og tørre dele sammen og rør indtil de er blandet godt sammen.

Nu har du en meget våd masse, og så kommer du kokosfibermel i. 1 spsk. af gangen.

Rør det godt sammen, vær opmærksom på at det ikke klumper.

Rør så den sidste spsk. kokosfibermel i.

Tænd ovnen på 180* varmluft

Rør det godt sammen og lad det stå 5-10 minutter indtil det har samlet sig.

Hæld nu din kokosdej op i en passende bageform og sæt den ind i den forvarmet ovn.

Giv den 20 minutter og tjek som om den er færdigbagt. Min var færdig, men hvis du har brugt en mindre form og din kage er “tykkere” så skal den nok have længere tid. Tjek regelmæssigt, ellers får du en tør kage.

img_5714Kagen kan sagtens spises uden frosting, det er en smagssag.

Jeg valgte dog at komme et tykt lag på. Det var lavet af Philadelphia og mascarponecreme.



Frosting :

100 gr. Philadelphia (ikke light!)

200 gr. mascarponecreme

2 tsk. sukrin melis

3 tsk. kakao

En sjat piskefløde.

Rør sammen til du har en masse der kan smøres ud over kagen (når den er afkølet)

Pynt evt. med kokosflager.img_5715

Jeg håber at kagen falder i din smag. Meld meget gerne tilbage hvad du synes 🙂

Rigtig dejlig søndag til jer alle <3

Tuttelu

 

 

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *