Lidt om “fatbombs” og sjove brød erstatninger

Har du prøvet at lave dine egne fatbombs ? Eller hvad med et pandestegt brød lavet på mayonnaise og pofiber ?

Ja ærlig talt, her gik man og troede at jorden var rund… Nå ja, det er den jo også, men der er langt større muligheder derude end man lige forventer. I hvert fald er jeg virkelig mange gange blevet overrasket over hvor let livet uden mel er. Når man tænker på hvor depressiv jeg var i starten og egentlig tænkte, at det hele kunne være lige meget, så er jeg kommet langt !

Det er stadigvæk en udfordring for vores venner og familie at invitere os på mad, men det er mest fordi de er bange for, at give mig nogen af alle de ting der ligger mig i fosterstilling i tre dage. Og det kan jeg selvfølgelig godt forstå, men egentlig er det ret nemt. Jeg spiser alt kød, mange grøntsager (på nær blomkål og … ect. ect…..ha ha) alt slags salat,og hvis de vil føle sig sikre så tjekker de lige bloggen her, ikk´?  Nej ! Så simpelt er det ikke, for de vil helst overraske med noget jeg ikke selv har lavet, og det er jeg fan af ! Det er skønt at komme ud og blive inspireret 🙂

Nå anyway, så har jeg været i køkkenet for at eksperimentere lidt med fatbombs. Kender du begrebet ? Det er for os som lever LCHF, og som altså hoved sagligt lever af grøntsager, kød og fedt.  Det kan være en udfordring at få fedt nok, og når man kører på “fedt motor ” i stedet for “sukker motor” (som størstedelen af befolkningen gør) så har man brug for rigeligt af fedt. Det er indimellem svært for mig, men jeg kan tydeligt mærke når jeg får for lidt. Jeg bliver træt, energiforladt, får hovedpine og bliver tvær. Så når jeg en dag har spist et måltid eller to med for lidt fedt, så siger min krop ” hov hov” og jeg må lige smutte ud og finde noget at spise. Men for at komme dette tegn fra kroppen i forkøbet, så er det at fatbombs kan være en fordel.

Fatbombs er ikke noget jeg spiser hverdag, men de kan være gode at have på fedt”fattige” dage. Eller bare som en snack når resten af familien dykker ned i matadormix osv. Jeg lavede nogen fatbombs forleden aften. De bestod af peanutbutter (favorit!), smør, kokosolie, kakaopulver, vaniljepulver, og Philadelphia. Jeg tilsatte ikke nogen form for sødning, selvom jeg kan se at det forekommer i mange af den slags. De smager fint nok, men ja, de kunne da godt være sødere, men det er en vanesag. Jeg lavede 9 stk. og der er 6 tilbage, så kan du nok regne ud at jeg synes de er ok, ikk´.

Brødet som er lavet på mayonnaise og pofiber hører du mere om i weekenden. Det er mere end nemt og så smager det godt !

I weekenden skal jeg lave flere forskellige forsøg, så du hører og ser nærmere.

Tuttelu herfra <3

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *