Opskrift på hørfrø”brød”

I dag får du en super nem opskrift på et “wanna-be” brød som er bagt hovedsagelig på hørfrø. Jeg synes det smager allerbedst når det er ristet for så har det nærmest smag af rigtigt rugbrød. Bedøm selv.

Opskriften har jeg fundet i bogen Stenalderkost som er skrevet af Thomas Rode Andersen. Jeg kan godt lide at sidde og kigge kogebøger igennem for inspiration, og i hans bog er der flere gode ting som jeg godt kan lide. Lige det her brød har Thomas Rode måske selv fået hjælp til for han skriver tak til Christoffer.

Du får opskriften her:

180 gr. hørfrø

70 gr. mandler (hele og brune)

2 stk. bagepulver

4 æg

3 spsk. olivenolie

1 dl. vand

salt

Sesamfrø og hørfrø til at drysse på toppen

Du gør sådan her :

Blend mandler til mel i din minihakker eller blender

Tænd din ovn på 170*

Bland alle ingredienser sammen i en skål, rør det hele godt sammen.

Find en rugbrødsform frem. Hvis ikke din form er af silikone så fór den med bagepapir.

Hæld dejen i formen og sæt den ind i ovnen, top det med hørfrø/sesamfrø og bag det i 30 minutter.

Tag brødet ud og hæld det ud af formen på en rist hvor det kan køle helt af.

*Hørfrø er en super god kilde til omega 3 fedtsyrer, men når du bager dem  får du ikke glæde af omega 3 fedtsyrerne, men du får gavn af den sunde fibereffekt, som hørfrø også giver. Fibre, der bl.a. hjælper din fordøjelse og udskiller brugte hormoner og andet, som du ikke har gavn af.

*Hvis du vil have den gode kilde til omega 3 fedtsyrer, via hørfrø, skal du bruge dem på din morgenmad. De skal være kværnet i en kaffemølle og spises kort efter du har kværnet dem.

(*kilde ; madforlivet.com Anette Harbech Olesen)

Bon appetit

Knus fra Linda

 

 

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *