Hjem Fødselsdag Tennisalbue, karpaltunnelsyndrom og osteboller

Tennisalbue, karpaltunnelsyndrom og osteboller

af Linda

Av for den da ! Her sidder jeg med en venstre arm der er ramt af tennisalbue, og højre hånd med karpaltunnelsyndrom. Det gør altså ikke noget godt for madlavningen, skulle jeg hilse at sige. Det gør nas bare jeg løfter på min kaffekop.

Karpaltunnelsyndrom har jeg fået konstateret for fem år siden, men jeg har valgt operation fra, fordi jeg ikke synes at jeg var så plaget af det, som mange af dem jeg kender. Jeg har sovet fint om natten og har kunne komme godt igennem dagen ved bare at ryste på hånden og massere ved håndroden. But not anymore,  i´m not ! Nu vågner jeg flere gange om natten fordi min hånd gør ondt og det hjælper ikke at ryste den eller massere. Øv altså.

Tænker at min tennisalbue er kommet af at aflaste min højre hånd. Now what to do ?

Jeg har sagt ja til operation nu, og håber jeg kan få min henvisning til Gentofte hospital. Efter sådan en operation må jeg ikke bruge hånden i et par uger. Det bliver lidt af en udfordring 😉 Men trods alt bedre end ikke at kunne bruge begge arme/hænder.

I går fejrede vi min søns fødselsdag. Jeg fik bagt en masse boller, med mel. Müsliboller med banan, gulerodsboller, og fødselsdagsboller. Jeg tror at bollerne faldt i god jord, jeg fik i hvert fald ikke andet at vide.

Jeg bagte også boller, som var glutenfri, men ikke low carb. Det var mest for min mands skyld da han savner den sprøde skorpe som er så svær, ja nærmest umulig, at få når man bager uden mel på lchf. Jeg bagte flüte, grovboller, lyse boller og muffins. De blev bagt på fuldkornsrismel, sorghum mel, frøskaller og en hel masse andre småting. Brødene bliver super gode, og sprøde. Men det er stadigvæk ikke low carb, og det er hvad jeg foretrækker.

Til mig selv bagte jeg osteboller. Det blev faktisk også sprøde 😉 Min svigersøn spiste dem også og han synes de havde en god brødkonsistens. Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem, og så er de SÅ nemme og hurtige at bage ! Jeg fandt opskriften her hos kitchenbyk.dk  Du kan klikke Her for at finde den oprindelige opskrift.

Du får lige opskriften her :

Osteboller, 6-10 stk.:

5 dl. revet ost. (jeg river selv osten)

5 æg

4 spsk. loppefrøskaller

4 spsk. pofiber

2 tsk. bagepulver

2 spsk. sesamfrø

2 spsk. solsikkekerner

(hvis du ønsker boller som striks lchf skal du undlade frø og kerner)

Du gør sådan her:

Tænd din ovn på 200 grader, varmluft.

Pisk æggene godt sammen og tilsæt alle de øvrige dele. Rør det godt sammen. Nu har du en fast masse. Gør dine hænder våde og form til 6-10 boller, afhængig  af hvor store du ønsker dine boller. Placer dem på en bageplade med bagepapir.

Ind i ovnen i 20 minutter. Vupti og du har nogen nemme og hurtige osteboller som ikke smager af hverken ost eller æg. Win-win.

Bon appetit

 

 

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker