Spiser du fedt, eller hører du til de fedtforskrækkede ? #1

Spiser du fedt, eller hører du mere til de fedtforskrækkede ?

At spise en andeledes kost, som mig, med et højt indhold af fedt, giver indimellem folk hævede øjenbryn. Spørgsmål som “hvorfor spiser du det når det er farligt” eller “er du ikke bange for at få et hjerteanfald” og “dit kolesteroltal må være tårnhøjt” har jeg hørt flere gange. Der findes jo virkelig mange flere spørgsmål og jeg forstår det godt. Det er andeledes at udskifte sin kost  så drastisk. Men HEY jeg har aldrig haft det bedre 😀  Fedt er vigtigt for os. Os alle sammen ! Du skal naturligvis spise den rigtige form for fedt. Vi taler ikke om friturefedt, margarine og div. grøntsagsolier. Nope, vi har fokus på kokosolie, avocado olie, olivenolie og smør. Jep, you got that right ! 😉

På LCHF spiser du :

  1. Grøntsager
  2. Kød
  3. Fedt

Mere enkelt kan det ikke skrives. Så husk lige det der med punkt 1, ikk´;-) Og det spises i den nævnte rækkefølge, altså flest grøntsager.

 


4 1/2 år med low  carb high fat !

Det er fire et halvt år siden, at jeg besluttede mig for at ændre min kost. Det var småting i starten, men noget som fyldte en hel del, og til tider gjorde mig noget frustreret. Jeg startede nemlig med at udskifte gluten. OH DEAR… Ja, det er faktisk en  kæmpe omvæltning, og noget der tvinger dig til at tænke i nye baner. Og det er hårdt, og tidskrævende. Jeg købte en del “færdig løsninger” i starten, du ved, glutenfri mel, glutenfri brødblandinger, kager, frossen brød osv. Men øv bøv jeg havde forsat kvalme og ondt i maven, godt nok i mindre grad, men stadig. Så var det at en kollega tippede mig om madbanditten (find hende HER)  og  min madlavning fandt helt nye dimensioner. WOW effekten var stor ! Jeg kan godt sige dig at en hel ny verden åbnede sig og jeg fik travlt i køkkenet. Jeg ville jo prøve alle opskrifterne, og hold op der er mange !!

1 år med endnu mere fokus på LCHF

Det sidste års tid har jeg interesseret mig endnu mere for LCHF. Jeg lytter til mange podcast, og følger mange amerikanske bloggere der spiser som mig. Det er en, for mig, interessant verden, som hele tiden byder på nye opdagelser indenfor mad, og den måde maden påvirker os på. Jeg er 100% sikker på, at alt hvad vi putter i munden har en virkning på alt hvad der sker i vores krop.

REGEL NUMMER 1 ; Lyt altid til din krop !

Din krop fortæller dig alt hvad der er værd at vide. Hvis altså du gider stoppe op og lytte.

Den næstkommende tid vil jeg blogge om hvad LCHF har gjort for mig og hvilke mennesker der inspirerer mig. Læs med hvis du er nysgerrig på min verden, og opdag hvor det er jeg henter al min energi.

Knus og kram fra Linda <3

Lindas morgendrik fyldt med grøntsagerEn af mine yndlingsdrikke som jeg får et par gange om ugen. Masser af grøntsager 😉

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *