LCHF som livstil i 4½ år, har du prøvet det ? #2

Grøntsager, æg og bulletproof coffeeJamen, er det ikke ret nemt at se hvorfor jeg er så begejstret for LCHF ? Jeg kan ikke forstå, at det ikke er en morgenmad som alle vil foretrække frem for havregryn, skyr, cornflakes osv. Jeg vil vældig gerne være med til, at udbrede budskabet om, hvor fantastisk en følelse man har i kroppen, efter at have spist et måltid bestående af grøntsager, kød og fedt. Madvarer der ikke er tilført alverdens ingredienser, som du ikke aner hvor kommer fra, og hvad de forskellige E numre betyder. I feel good ! Jeg vil klart anbefale denne livsstil til alle jeg kender.

Er LCHF en livsstil for dig ?

-Tjoo jeg vil mene at alle skylder sig selv den chance at prøve den, før man afviser den. Det er jo ikke sådan at LCHF er en “one size fit all” form for livsstil, men mere en kost som man prøver sig frem med indtil man har fundet sin hylde. Måske skal du bare starte i det små ? Start med at holde dig fra sodavand ? Brød ? Eller en af de andre store kulhydratkilder.

Må jeg så aldrig spise brød, pasta, ris og kartofler igen ?

-Det må du godt, men det er altså i begrænset omfang. Det kommer meget an på hvilket mål du har med denne livsstil. Hvis det er vægttab så vil du formentlig hellere holde dig væk så lang tid som muligt, for resultaterne er langt større når du slet ikke spiser nogen af delene.

Om jeg aldrig spiser nogen af ovenstående ? Jo kartofler og indimellem ris. Det er mest når jeg er ude og det bliver serveret. Jeg laver det aldrig til mig selv. Brød og pasta er rent gluten og derfor på ingen måde et valg for mig. Betalingen er kontant og koster flere dage i fosterstilling, så nej tak.

Jamen hvad så med sodavand, saftevand, juice og andre sødedrikke ?

-Det er no-go. Ked af at sige det, men sukker gør intet godt for dig. Sådan er det bare.

Du kan evt. læse mere her hos Madforlivet.com

Den store løgn om sukker

Fedt eller sukker, hvad er værst ?

Du kan også lytte med når madbanditten giver et bud på hvordan du bliver sukkerfri.

Video om at blive sukkerfri

I stedet for kan jeg anbefale dig at lave postevand med div. smagsforstærkere som citron, lime og agurk. Du kan også drikke danskvand med smag hvis postevand keder dig for meget.

Jeg har ikke selv rørt nogen af delene i de 4½ år jeg har levet LCHF og jeg savner det overhovedet ikke. Jeg har ellers været en meget dedikeret coca cola drikker i mange år, men tror nok jeg har fået hvad der tilkommer mig af den slags.

Er det ikke farligt at leve glutenfrit ?

-Nix, det er det ikke. Læs evt. med hos den kloge Anette Harbech Olesen, du kan finde hendes artikel om emnet

Lige her .

Hvis man ingen kulhydrater får så har man ingen energi ?

-Altså jeg ligger ikke på den lade side, skulle jeg hilse og sige. Jeg er i gang de fleste af mine 17 vågne timer. Og det er helt uden de store kulhydratkilder. Just saying.

I stedet for kan jeg oplyse dig om, at når du er fedtdrevet, og ikke sukkerdrevet som størstedelen af befolkningen, så har du energi. Jeg kan godt garantere dig for, at når du er kommet godt ind i kosten, og overholder reglerne (altså ingen sukker/kulhydrater) så vil du mærke energien. Du kører godt på fedt, og du kan køre længe.

Du kan læse mere om kolesterol og fedt lige her ; LCHF og kolesterol

Er det ikke farligt for hjertet med alt det fedt ?

Hvis du spiser både en kost fyldt med sukker fra diverse kulhydratkilder PLUS en kost med høj fedtprocent, så jo. Så er det farligt. Men det er jo heller ikke det du gør på LCHF. Her har du skåret sukker ud af din kost, og benytter det fedt du spiser som energi. Det lagres ikke i blodet. Du bruger det. Med det samme ! Du kan ligge på sofaen og brænde fedt af, helt uden at røre en finger. Ikke at jeg anbefaler det, jeg er mere til at få rørt sig hver dag, men det kan godt lade sig gøre.

Madbanditten forklarer det hele så fint, og henviser til gode kilder hvor hun har sin viden fra. Du kan finde dem    Lige her

Jeg har fået det bekræftet mange gange, både igennem mig selv og de resultater jeg selv oplevet, og igennem alle de mange podcast jeg har lyttet til med de mange mennesker der har prøvet det på egen krop. Det vil jeg skive mere om en anden dag.

Stay tuned !

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *