Hvad er det de kan, de amerikanere ? #4

Vise ord

En ny verden åbnede sig for mig da jeg fik downloadet appen “podcast” på min telefon. Juhuee og tjuhej hvor det gik med at finde nogen mennesker, med samme interesse som mig. Nemlig mad, LCHF, eller Keto, som de kalder det på amerikansk. Keto er høj på fedt, lav på kulhydrater og moderat med protein. Lige noget for mig.

Jeg har aldrig spist så mange grøntsager og salat som efter at jeg skiftede til denne livsstil. Jeg har heller aldrig spist så meget fedt. Men husk nu, kære venner, at der er forskel på fedt. Anyway, så får du en ro i kroppen som du ikke finder nogen andre steder, end når du spiser LCHF. Åh bare det at slippe for den konstante snacke trang. Det er guld værd. Nå, det var et sidespor. Skal nok forsøge at holde mig til target 😉

Amerikanere,- det var dem jeg skulle fortælle om. De er, om nogen, dedikeret til LCHF, og hold op en masse resultater de har fået. De har forsket, og søgt og noteret. Flere læger praktisere denne livsstil, og har klinikker, kun for folk der har brug for hjælp til at ændre livsstil, for at redde deres liv. Og disse læger har travlt, som i sindsygt travlt. De har mange ansatte, og patienterne ankommer i stride strømme. Det for vildt. Der er så mange overvægtige, direkte fede mennesker i USA, og de er desperate for at få hjælp, der virker. De har prøvet alt, disse mennesker. De har haft fokus på motion, kost og taget en masse medicin. Men Hey ! Noget virker tilsyneladende ikke, vel ! Nu er den levevis forsøgt i  30-40 år, og vi bliver stadig tykkere og mere syge.

Whats going on ?

Ja noget er jo tydeligvis helt forkert, i de sundhedsretningslinjer vi følger, og de mennesker vi lytter til. Så hvad med at være nysgerrig og selv søge lidt info ? Prøv noget nyt, overskrid dine grænser. Jeg er ikke læge, diætist eller ernæringsekspert. Men jeg er nysgerrig, og jeg mærker efter i min krop hvordan jeg har det. Flere mennesker slipper fint igennem de almindelige kostråd uden at blive fede, men der er dælme også mange som ikke gør. Skal vi så kalde dem dovne og dumme ? Nej. Ingen af os er skruet ens sammen. Der er, som nævnt i tidligere indlæg, ingen “one size fit all”. Der er mange ting der kan være årsag til overvægt, mavesmerter, sygdomme osv. Vær altid i samråd med din læge, lad ham eller hende hjælpe dig med blodprøver, samtaler og guidning. Få tjekket dit stofskifte, din hormonbalance. Mange ubalancer kan give dig udfordringer i din kamp mod overvægt. Måske skal du have styr på det før du går i gang med at ændre din livsstil ?

Kombinationen af forarbejdet mad, sukker og fedt er virkelig dårlig for os alle sammen. Som du kunne læse i min anden føljeton #2 så har Anette Harbech Olesen en masse viden omkring dette emne, og har sine kilder i orden. Her ser du et lille uddrag fra hendes indlæg:

Det allerværste du ifølge den seneste forskning kan udsætte din krop for, er kombinationen. Kombinationen af forarbejdede fedtstoffer og sukker kan ganske enkelt få fatale konsekvenser for dit helbred og din livvidde. En særlig kombination af fedt, sukker og salt kan ifølge ny forskning skabe en afhængighedslignende tilstand i hjernen, idet kombinationen af disse fødevarer påvirker samme områder i hjernen som kokain. Dårligt fedt, sukker og salt kan altså gøre dig afhængig af disse fødevarer, fordi de påvirker særlige belønningsområder i hjernen, og dermed giver stor tilfredshed og nydelse, men altså også afhængighed.

Læs hele indlægget her : Hos madforlivet.com

Hvad er det så jeg finder så interessant hos amerikanerne ? Jamen, jeg tror at det er måden de brænder for det de laver. At de tror så meget på det. Jeg synes det er svært at undgå at blive revet med, og blive i helt godt humør af deres stemningsleje, deres viden, og måden de får det kommunikeret videre på.

Disse podcast jeg følger, laves af rigtige mennesker, som har de samme udfordringer som os andre, det være sig både voldsom overvægt, sukkersyge. hormonel ubalance, allergier, nedsat følsomhed overfor visse fødevarer, og meget mere.

Jimmy Moore er det man kalder en veteran indenfor podcast. Han har lavet helt vildt mange, og har været i gang i mange år. Han har skrevet flere bøger som ligger øverst på salgslisten. Han er meget følsom overfor sukker, og har været voldsomt overvægtig. Dette er noget han kæmper imod hver dag. Han har tabt sig over 100 kg. og denne erfaring deler han ud af. Hans evige kamp mod vægten, inspirerer ham til at søge andre måder at holde vægten stabil. Selv om han har smidt mange kilo, så er han ikke nogen lille tynd mand i dag. Han er stadigvæk stor, men noget af det skyldes, at han har en masse løs hud som følge af hans ernorme vægttab.

Jimmy Moores sidste bog er skrevet sammen med Dr. Jason Fung, og den handler om hvordan man faster med helbredsmæssige fordele. Bogen hedder “the complete guide to fasting” Der skulle angiveligt være en hel masse sundhedsfordele ved denne måde at leve på. Jeg synes det lyder interessant. Forskningen viser at vores helbred har godt gavn af, at vores krop ikke hele tiden bliver fyldt med føde som den er nødt til at forholde sig til. Jeg har bestilt bogen, så du hører nærmere når jeg har læst den.

Jimmy Moore er også lige ved at afslutte sin næste bog, som han har skrevet sammen med Dr. Adam Nally. Den kommer til at hedde “the keto cure” Den skal jeg selvfølgelig også have. Jeg har skrevet mig op til den og glæder mig som et lille barn til at den kommer. Følgende podcast med Jimmy Moore som jeg følger:

Keto talk med Jimmy Moore og Dr. Adam Nally

Fasting talk med Jimmy Moore og Dr. Jason Fung.

The livin´ la vida low carb show (hvor Jimmy Moore har en ny gæst i studiet hver gang)

I morgen skal du høre om en af de kvindelige bloggere jeg følger. Hun er fra Canada 🙂

Kyllingefilet, guacomole og grøntsager

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *