På hjemmebane igen med fedevaner.dk #6

Lakrids/citron Panna cotta

På hjemmebane igen med fedevaner.dk

I dag er vi tilbage på hjemmebane igen med fedevaner.dk. Er der nogen af jer der kender Hans Eli Iversen ? Jeg har selv først stiftet bekendtskab med hans side, Se mere lige her, fedevaner for ganske nylig. Hans har en profil på Instagram (og selvfølgelig også på facebook) af samme navn, fedevaner, og lægger nogen ret lækre billeder op af den mad han laver. Jeg blev naturligvis nysgerrig, og skulle ind og søge på hvem han er. Det var ret tydeligt at han vidste besked om hvordan man anretter mad så den ser lækker og indbydende ud. Men hvad er hans baggrund ?  Den kan du læse alt om her, men jeg kan kort fortælle at Hans er uddannet kok, har uddannelsen der hedder cand.scient. i Gastronomi og Sundhed fra Københavns Universitet og han er udlært kok fra restaurant Søren K i København. Sådan !

Jeg skal slet ikke gå ind og kloge mig på hans uddannelse, men hvis man har lidt forstand på, det kan man tilmed gå ind og læse han kandidatspeciale på hans hjemmeside.  Han har  den rette baggrundsviden med sig i bagagen, til at undervise og han har mærket på egen krop hvordan det virker på ham. Se, den har vi den igen ! Jeg er tiltrukket af at følge mennesker der har mærket på egen krop hvor godt man har det når man skifter sukker ud med fedt.

Har du brug for at få lagt en kostplan der passer til dig ?

Hvis du har brug for at blive holdt i hånden, få lagt en kostplan og være i kontakt med en der har styr på principperne, så skal du tjekke Hans side ud. Der er forskellige programmer man kan købe sig til, bland andet “vægttab der holder” Spis dig gravid” og “spis dig stærkere”. Find ud af det hele ved at klikke her

Der er også enkelte opskrifter som er nogen jeg i hvert fald skal prøve, det er helt sikkert. I går lavede jeg en af hans opskrifter på Panna Cotta, den var med lakrids og citron. Nøøøj den smagte godt. Den var helt uden sukker, og lige noget for mig. Men faktisk sagde min gæster også at de synes den var god og sagtens kunne spises uden at tilføje ekstra sukker. Fedt !

Jeg har lavet lidt op på opskriften, kun ganske lidt. Men du kan finde den originale opskrift ved at følge Hans på Instagram under profilen “fedevaner.dk”

Du får den lige her.

Du skal bruge (8-9 portioner)

3 stk. husblas

1 vaniljestang

2 tsk. rålakridsgranulat

½ citron (skallen heraf)

3 æggeblommer

1 æg

½ liter piskefløde

Du gør sådan her:

Udblød 3 stk. husblas i vand

Skær din vaniljestang på langs og skrab kornene ud og læg i en skål

I samme skål tilsætter du rålakridsgranulat, revet skal af citronen, æggeblommer og æg.

Find en kasserolle frem og dæk bunden med lidt af fløden.

Knug vandet ud af husblas og læg ned i kasserollen med fløde

Smelt husblas på lav varme.

Hæld den smeltede husblas ned i skålen med æggeblandingen, og rør det godt sammen.

Pisk resten af fløden til skum (blød, men fast)  og rør den sammen med æggeblandingen.

Hæld blandingen op i små glas og stil på køl i et par timer.

Jeg pyntede efterfølgende mine med hakket mørk chokolade 86%, et hindbær og hakkede mandler.

De blev vildt lækre. Prøv dem 😉

Knus og dejlig søndag alle sammen <3

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *