Hakket svinekød tryllet om til thai inspireret mad

Nøj, det blev godt, det jeg havde gang i, ude i køkkenet i dag. Jeg er vild med thailandsk mad ! Jeg synes at krydderierne de bruger, er fyldt med god smag. Jeg har aldrig brug for  salt og peber. Jeg havde alle de nødvendige ingredienser i køleskabet, og i mine skuffer, så det var bare om at komme i gang.  Jeg smagte mig frem undervejs. Jeg vil mene at det bedst kan betale sig at starte på omeletten først da den godt kan tage lidt længere tid.

Stegt svinekød med thai omelet til 4 personer

Du skal bruge :

Smør eller kokosolie til at stege i.

400 gr. hakket svinesmåkød

1 spsk. finthakket ingefær

4 tsk. karry

2 fed hvidløg

200 gr. rejer

2 håndfulde frosne ærter

1 finthakket løg

2-4 spsk. fiskesovs

1-2 tsk. chilipasta (sambal olek)

Evt. en håndfuld peanuts eller to.

Du gør sådan her :

Smelt en klat smør i bunden af en wok eller tykbundet gryde/pande

Hæld ingefær, karry og hvidløg og svits til der dufter godt i køkkenet. Det må IKKE brænde på.

Tilsæt kød, rejer og til sidst løg. Rør godt rundt. Det dufter herligt nu !

Kort inden du serverer retten skal du hælde dine ærter i. De bliver så kedelige hvis de får lov til at stå for længe på den varme plade.

Smag til med fiskesovs og sambal olek.

Thaiomelet :

4 æg

8 spsk. piskefløde eller vand

2 tsk. sambal olek

4 tsk. fiskesovs

Du gør sådan her :

Pisk det hele sammen i en skål, og hæld derefter massen på en lille stegepande med smeltet smør/kokosolie.

Lad æggemassen stå at samle sig. Løsn lidt i kanterne og lad lidt af massen flyde ned.

Når massen er nogenlunde samlet, skal du lade den glide over på en tallerken, og så vende den tilbage på stegepanden, så den bliver stegt på begge sider.  Voila, og du har en super lækker thaiomelet der smager af noget. Skær omeletten i skiver og pynt med den ovenpå din skønne karryret. Drys evt. med peanuts.

Hvor bliver den af, den danske sommer ?

Jeg sidder her i sofaen, klokken er 20.55, det er den 6 juni, og det er dunkelt og halvtmørkt udenfor. Det rusker godt i træerne, og regnen pisker ned. Hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg have gættet på efterår. Øv altså. Jeg glæder mig helt vildt til om tre uger, for så sidder jeg i Italien. Så skal der grilles og købes ind til lækre salater.

Cykeltur og podcast

Igen i dag har jeg haft Leanne Vogel i øret, på min tur til og fra arbejdet. I dag var det en interview med en dame der hedder Jamie Rautenberg. Hun har tidligere levet i mange år som veganer (ligesom Leanne) og det handlede om hendes overgang fra Veganer til LCHF men også meget om vores psyke. Denne dame, Jamie, har studeret den menneskelige psyke meget og hvad det betyder for vores velbefindende hvordan vi taler til, og om, os selv. Tal pænt, opmuntrende og positivt, kroppen lytter.  Jeg har selv været inde på det før, flere gange. Jeg vil ikke komme mere ind på det, der findes masser af stof på nettet om det. Hvis du har lyst kan du prøve at google den kloge dame Lige her  (http://thedailyinfusion.com)

Rigtig dejlig onsdag

Kram fra Linda

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *