Hjem LCHF Klap dig selv på skulderen

Klap dig selv på skulderen

af Linda
Grøntsagspandekage

Grøntsag pandekage

Klap dig selv på skulderen

Du skal huske, at klappe dig selv på skulderen, når du har gjort noget godt for dig selv. Når du forstår at sætte din egen sundhed i første række, og prioritere dig selv.

At gøre noget godt for sig selv kan have mange nuancer. Måske har du taget et varmt langt bad, mediteret, dyrket yoga, været i fitness, gået en tur, lavet din livret. Lige meget hvad, bare du har gjort noget godt for dig selv.

Det er så forskelligt hvad vi mener er godt, og hvad der er sundt. Vi må hver især kende os selv og forstå at sætte pris på os selv.

I dag har jeg cyklet. Langt ! Det var egentlig ikke tanken, at det skulle være sådan en lang tur, men sådan blev det. Alt i alt trampede jeg i pedalerne 35 km. Jeg har nemlig været på Gentofte sygehus med mit dumme håndled, som har drillet i mange år. Karpaltunnelssyndrom. Jep, thats it. Det var meningen, at jeg ville finde en tog forbindelse, når jeg skulle hjem derfra, men tog udfordringen op og cyklede hele vejen. Det gik rigtig fint, men jeg var dælme træt i benene, for det blæste en halv orkan, og jeg piskede igennem i stiv modvind.  Gæt hvem jeg har klappet på skulderen. 🙂  Oven i det gik jeg tur med hunden og fik købt ind til sund frokost i morgen. Flere klap på skulderen. 🙂

Grøntsagpandekage

Jeg er super glad for bogen “tarme i topform” og det er i denne bog at jeg har fundet opskriften på kålpandekage. Jeg har dog omdøbt den, fordi at ordet “kål” skaber kedelige associationer hjemme hos os. Man skulle ikke tro at grøntsags pandekage var bedre, men det er det altså.

Du skal bruge:

1 håndfuld frisk spinat, hakket

1 håndfuld persille, finthakket

Et kvart rødløg, finthakket

En lille gulerod, fintrevet

80-100 gr. spidskål, skåret i fine strimler

2 æg

1 spsk. fiberhusk, købes i helseshoppen, eller i Matas eller online lige her: Helsebixen

To spsk. græskarkerner

En knivspids salt

En knivspids muskatnød

Du gør sådan her:

Slå dine æg ud i en skål og pisk dem sammen

Hæld grøntsager og kål ned i skålen

Tilsæt græskarkerner, salt, muskatnød, og fiberhusk og rør massen godt sammen.

Nu skal du hælde massen ned på stegepanden, hvor du har smeltet en klat smør eller kokosolie. Lad det stå i 4-5 minutter før du vender pandekagen. Du kan gøre det, at du langsomt lader pandekagen glide over på en tallerken, og så vender tallerkenen og hælder pandekagen tilbage på panden, så den kan få 5 minutters tid mere. Voila og du har en sund og lækker ret, som både kan bruges til morgenmad, frokost og aftensmad. Den kan sågar fryses. 🙂

Klap dig selv på skulderen når du har forkælet dig selv med sådan en herlighed som denne her.

Hvis du har fået mod på flere retter med sunde ting så vil jeg anbefale dig at prøve denne her af : Oksekød med ostesauce den har været et hit her på bloggen og flere har anbefalet at udskifte oksekød med kylling hvilket også skulle være rigtig lækkert.

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker