Noget a la chili con carne

Noget a la chili con carne

Noget a la chili con carne

I dag har jeg ladet mig inspirere, igen, af bogen “tarme i topform” og lavet deres version af chili con carne. Som overskrift til opskriften skriver de at “bælgfrugter og grøntsager er rige på kostfibre der via tarmbakterierne beskytter dig mod inflammation og kræft. Ja, så er jeg jo frisk på at smage, og måske finde mig en ny favorit. Alt hvad der kan hjælpe til at beskytte mod kræft, står jeg forrest i køen, for at prøve. Sådan er det bare. Jeg er desværre genetisk disponeret for cancer, og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe mig selv udenom. Jeg er også kommet rigtig langt de sidste fire år. Jeg er kilometer fra den kost jeg havde for 5 år siden. Gudskelov.

Jeg blev glad for at se begge mine teenagere kunne lide retten, og stegepanden var fuldstændig støvsuget da vi var færdige. Det er et godt tegn ! Retten er ikke super low carb, den er til gengæld helt fri for raffineret sukker og hvedemel. Du kan sagtens lave den low carb, du skal bare undlade kidneybønner, gulerødder og chokolade. Men ærligt talt, så er det så små mængder, at jeg ikke regner det for noget. Vælg selv.

Alternativ udgave af chili con carne

Du skal bruge :

1 fed hvidløg, finthakket eller presset

½ løg, finthakket

2 spsk. kokosolie eller smør

½ tsk. røget paprika, eller almindelig paprika

½ tsk. tørret chiliflager eller en kvart frisk chili

300 gr. kalkunbryst skåret i små tern

2 -3 dl. tomatsauce fra flaske (eller hakket tomater fra dåse)

1 Gulerod skåret i fine skiver

1 rødpeber skåret i strimler

1 lime, saften heraf

10 gr. mørk chokolade 70%

½ dåse forkogte kidneybønner  (200gr.)

Smag til med salt og peber

Cashewnødder til pynt

Persille til pynt

Du gør sådan her :

Tag hvidløg og løg og svits på panden i en klat smør med chili og paprika. Tilsæt dit kalkunkød i tern.

Lad det simre nogen minutter, eller til du kan se at kødet er gennemstegt

Tilsæt peberfrugter og gulerod og lad det simre i 5 minutters tid.

Kom tomatsauce i retten sammen med limesaften, mørk chokolade, og forkogte kidneybønner. Lad det simre under låg i 10 minutters tid og smag til med salt og peber.

Pynt evt. med persille og cashewnødder.

Vi spiste blomkålsris til. Alle sammen !

Bon appetit

Kram fra Linda

 

 

 

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *