Er LCHF/Keto den rette livsstil ?

Kyllingefilet med mascarpone og skinkeKyllingefilet med mascarpone og skinke

 

LCHF vs. alle de andre

LCHF er ikke en diæt, det er en livsstil. Det er en måde at leve på, som du adoptere, og gør til din egen. Det er hvad jeg har gjort, og det virker helt fantastisk for mig.

Vil LCHF være en succes for dig, for alle ? Det er langt fra alle der ønsker at leve LCHF, nogen ønsker ikke en gang at give det en chance. Andre vil ikke undvære sukker. Men hvis du er interesseret i at prøve, så vil jeg altid anbefale dig at give det 4-5 uger, før du giver op.

Der er så mange mange forskellig diæter, kure og hvad de ellers har af navne, at vi alle kan blive forvirret og frustreret. Den ene dag skal vi følge den ene livsstil, og den næste dag læser vi, at den er livsfarlig. Pludselig må du ikke spise leverpostej eller spegepølse, men en måned efter er det helt ok igen. Hvad er rigtigt,- hvem kan vi stole på ? Hvem taler ud fra et videnskabeligt niveau, hvem er sponsoreret af fødevareindustrien, osv. Der er meget at tænke på.

Lyt til din krop !

Jeg lytter til min krop. Den stoler jeg på.  Først efter at jeg skiftede livsstil er jeg begyndt at lytte, og hold da op hvor den taler og guider ! Ved godt det lyder tosset, men kroppen er klog, og den forsøger at guide dig, hvis bare du giver dig tid til at lytte. Kroppen ønsker at være sund, og have ligelig fordeling af fedt, proteiner og kulhydrater.

Jeg tæller ikke kalorier eller kulhydrater, har aldrig gjort det. Har aldrig lært hvordan, eller haft interesse i at lære det. Spis når du er sulten, og stop når du ikke er sulten mere. Mærk efter om du er sulten, inden du propper i munden, eller om du keder dig, er ked af det eller stresset.

Mange som lever efter LCHF principperne tæller deres kulhydrater og fedt. Det er ikke noget jeg praktiserer, jeg vil hellere spise det som jeg kan lide, og som ikke gør ondt i maven. Det betyder, at jeg ikke er ligeså striks, som mange andre, og både drister mig til at spise kartofler, ris og indimellem havregryn. Det vildt, ikk´;-D

Hvad er den rigtige måde at spise på ?

Jeg tror på, at hvad enten du følger den ene eller den anden kur/diæt, så hold dig væk fra sukker. Det er sukker der er den største tricker til at du bliver mere lækkersulten, og har svært ved at holde dig til det løfte du gav dig selv i morges, i går aftes ect.  Og så spis rene råvarer. Undgå at spise fastfood, og andre færdigretter, og så vil jeg mene at du er godt på vej til et bedre helbred. Vær lidt kritisk med hvad du vælger, at komme indenbords.

Kram fra Linda

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *