Cashew/mandelmælk

 

cashewmælk

Cashew/mandelmælk, lav din egen !

Hvis jeg havde vidst at det er SÅ nemt at lave sin egen nøddemælk, så var jeg startet for længe siden. Mandelmælk er jo herre dyrt! Når du laver din egen, koster det lidt på rengørings kontoen, men du ved lige nøjagtig hvad der er i, og det er jeg stor fan af.

De sidste par uger har jeg lavet mælk på cashewnødder. Jeg har gjort det for at skære ned på mejerprodukter, men også fordi jeg godt kan lide at prøve noget nyt.

Jeg fik ideen fra bloggeren @Carolina_ellie som også har opskriften.


Cashewmælk

Du skal bruge:

  • 1 dl. cashewnødder
  • vand til at dække nødderne med

Sådan gør du;

  • Sæt dem i blød natten over, minimum 8 timer.
  • Næste morgen hælder du vandet fra og skyller nødderne et par gange.
  • Find nu din blender/foodprocessor frem og hæld nødderne deri.
  • Hæld 1-1.2 l. vand i og blend!
  • Det er muligt at du skal starte med en halv liter vand, afhængig af størrelsen på din blender.
  • Nu skal du bruge en si, et rent viskestykke og en skål på omkring 1½ liter.
  • Hæld mælken ned i skålen, over en si med et viskestykke i så nøddepulpen bliver sorteret fra.
  • Du har nu en fin og lækker nøddemælk som snildt kan holde sig 10 dage i køleskab, hvis ellers du kan holde snitterne fra den 😉

Hvis du vælger at lave mælken på mandler kræver det længere tid i blød, minimum 12 timer. Bloggeren @healthfulpursuit anbefaler 2 dl. mandler og 1 l. vand til en portion mandelmælk. Og ellers er fremgangsmåden den samme. Nogen mennesker er glade for at beholde pulpen i mælken fordi de synes det giver lidt ekstra lækkert til deres kaffe latté og/eller smoothie. Du kan vælge at tilsætte ekstra krydderi til din nøddemælk ved at lege lidt med smagen og evt. komme vanilje/kakao/kanel/gurkemeje/chai krydderi/kokosolie/mct olie eller stevia i.

Lad mig vide hvad du synes.

Krammer fra Linda

 

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *