Hjem LCHF Den vigtige nattesøvn

Den vigtige nattesøvn

af Linda


Jeg har simpelhent sovet SÅ dårligt i nat! Det er en skidt start på dagen at vågne helt udmattet, for vores nattesøvn er så vigtig og sund for os.

Jeg har spekuleret over årsagen til hvorfor, for normalvis sover jeg som en sten, medmindre jeg kort forinden har indtaget:

  • kaffe
  • mørk chokolade
  • rødvin

Eat better, sleep longer, love more

Så var det, at jeg kom i tanke om, at jeg kom sent hjem i går, og derfor først spiste aftensmad omkring 20.30 hvilket er 2-2½ time senere end hvad jeg foretrækker. Og så tænkte jeg,- aha ! Der har vi synderen. Jeg kan svagt mindes andre nætter hvor jeg har oplevet det samme, så nu er sen spisning kommet med på listen over FY ting inden jeg skal sove.

En anden ting som også er en stor forhindring for mig er mine tanker.Er der nogen af I andre der har prøvet det ? Og stress ! Big time. Hvad forhindrer din nattesøvn i at blive god ?

i’m a daydreamer and a nightthinker

Det er almindeligt kendt at koffein, kaffe, te, cola og energidrikke kan forhindre os i at sove om natten. Vores krop er lang tid om at udskille koffein, så det vil være optimalt hvis vi drikker sidste kop omkring klokken 14.

Tobak er også en skidt ting (i det hele taget) blodtrykket stiger og dit hjerte påvirkes hvilket kan påvirke din nattesøvn.

Alkohol kan overraske mange, fordi vi synes at det er så nemt at falde i søvn efter en glas rødvin, men fakta er, at nattesøvnen afbrydes langt mere når vi har alkohol i blodet som kroppen skal rense. Vi får ikke den vigtige søvnkvalitet dækket.

Motion er godt og mangel på det kan også forstyrre vores nattesøvn. Forskning viser at det er endnu vigtigere for ældre at motionere, men at det er godt for alle, og resultere som oftes i en god og sammenhængende nattesøvn.

Hvis du vil læse mere om søvn og hvad der kan påvirke det så kig med hos Anette Harbeck. Du kan klikke på linket her , så kommer du til hendes side:

https://www.madforlivet.com/?s=nattes%C3%B8vn

Jeg skal tidligt i seng i dag, for det var dælme hårdt at komme op i morges. Og jeg skal have en god nat og sove tungt. Basta.

I´ve woken up over 10.000 times and i’m still not used to it

Æggemuffins med hele æg og grøntsager 🙂

Har du egentlig nogen sinde prøvet mine æggemuffins med hele æg og grøntsager? De er SÅ lækre! Tjek dem ud her(klik på linket)

http://familiefristelser.dk/wp-admin/post.php?post=2087&action=edit

Inden jeg kryber til køjs skal jeg lige nå at pakke taske til i morgen, og lægge en madplan. Thats it.

Sov godt alle sammen.

Knus fra Linda

Æggemuffins med hele æg og grøntsager
Æggemuffins med hele æg og grøntsager
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker