Spicy omelet med kød

Spicy omelet med kød
Spicy omelet med kød

All happiness depends on a leisurely breakfast 😉

Forleden fik i min opskrift på en spicy æggekage

(se linket her ; http://familiefristelser.dk/?p=2522

Det var, efter alt at dømme, noget I alle var nysgerrige på. Så jeg synes også, at jeg vil bringe den spicy omelet, for den blev altså også virkelig lækker. Det magiske sker når man smelter osten på panden og den ligesom bliver bunden af omeletten. Det giver en sprød og lækker omelet. Jeg havde rester af en skinke liggende, så den skar jeg i små tern, og lagde ind i omeletten. Du kan vælge at undlade kød, eller fylde den med grøntsager. Jeg tror at det meste vil smage godt pga. den sprøde “bund” af ost.

Spicy omelet med kød
Spicy omelet med kød

Spicy omelet med kød:

Du skal bruge, til en (stor) portion :

  • En håndfuld revet chili gouda (eller alm. ost)
  • tre æg
  • en klat smør
  • purløg (kan undlades men smager bedst med)
  • evt. en håndfuld friske spinatblade
  • en halv avocado
  • et par skiver rød snackpeber
  • en håndfuld skinke eller andet fyld du kan lide
  • en sjat fløde eller mælk (kan undlades)

Du gør sådan her:

  • pisk æggene (evt. sammen med en sjat fløde)
  • Smelt smør på stegepanden,(jeg bruger min lille stegepande her).
  • når smørret er smeltet drysser du revet ost henover
  • Osten smelter og begynder at “boble” lidt og er nu klar til næste punkt
  • Hæld forsigtigt dine sammenpiskede æg over den smeltede ost
  • fordel evt. æggemassen rundt på panden, ganske forsigtigt
  • Lad æggemassen sætte sig. Den skal være nogenlunde gennembagt, uden at brænde på, før du fortsætter
  • Løsn lidt rundt på panden og når du kan mærke, at den er ved at være fast, så før spartlen helt ind under midten for at sikre dig at den ikke brænder på.
  • Tilsæt nu dit fyld (kød og spinatblade), men kun fordelt på den ene halvdel af omeletten.
  • Tag din spartel og løft, forsigtigt, den halvdel uden fyld, og læg den henover den halvdel med fyldet på. Det kan nogen gange være nødvendigt at have fast i begge “ender” når du lægger den på.
  • Lad den stå på varmen nogen få minutter, og læg den så på en tallerken og drys purløg henover, og pynt med avocado og rød peber.

Rigtig god stor bededag.

Krammer fra Linda



Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *