Kylling a la Linda

Kylling ala Linda med tomat og mozzarella
Kylling a la Linda

I går fik jeg lyst til en ret, som jeg nærmest har glemt alt om. Jeg havde den med her på bloggen i 2016 hvor jeg kaldte den for kylling i flødesovs.

Min moster var på vej til os, og jeg ved, at hun er glad for kylling, og ost, så denne ret var oplagt. Vi har venner som kalder denne ret for “Lindas” derfor har jeg omdøbt den 😉

Der er ikke noget besværligt ved retten, du skal bare være opmærksom på at dine kyllingefileter er tykke nok til, at du kan skære riller i dem, og fylde rillerne ud med tomat og mozzarella.

Du kan se min første opskrift her: http://familiefristelser.dk/?p=1039

Opskriften fra 2016 er ens med den du får i dag, den er bare sat anderledes op.

Kylling a al Linda

Du skal bruge, til 3 pers.

  • 3 kyllingefileter (tykke)
  • 1/4 laktosefri piskefløde
  • 1 pakke mozzarella
  • 1 stor tomat, eller to almindelige
  • Frisk basilikum(kan undlades)
  • Salt og peber
  • Basilikumpesto, købt eller hjemmelavet. Jeg lavede min selv, efter opskrift fra bloggen “det handler mest om mad” du kan se den her: https://dethandlermestommad.dk/nem-basilikumpesto-med-solsikkekerner/

Som tilbehør

  • Blandet grøn salat
  • Rød peberfrugt
  • Agurk
  • Evt. resten af din tomat og mozzarella fra kyllingen
  • Olivenolie med citron (kan undlades)
  • Min moster og min søn spiste ris til.

Du gør sådan her :

  • Skær riller i kyllingefileterne
  • Skær tomat og mozzarella i tynde skiver og halver dem
  • Find et ovnfast fad frem
  • Tænd ovnene på 190 grader, varmluft
  • Læg kyllingefileterne i det ovnfastefad
  • fordel skiftevis tomat og ost i rillerne på kyllingefileterne
  • Drys med salt og peber
  • Hæld fløde ned i fadet så det dækker bunden
  • Læg klatter af pesto fordelt rundt i fadet
  • Sæt fadet i den forvarmet ovn, og giv retten 40-50 minutter, afhængig af størrelsen på din kylling og din ovns varmeegenskab. Tjek evt. kyllingen efter 35 min. Mine fik 40 min. og var helt perfekte.
  • Imens retten er i ovnen forbereder du salaten, skyller den og skærer agurk og peberfrugt i mindre stykker. Jeg havde en del tomat og mozzarella tilovers som jeg brugte i salaten.
  • Jeg satte ris over til min søn og moster da jeg kom fadet i ovnen, og så var det hele færdigt samtidig.
Kylling ala Linda med salat og hjemmelavet pesto
Kylling a la Linda med salat og hjemmelavet pesto

Fik du læst mit indlæg i går omkring min reaktion på de Københavnske institutioner ? Ellers kan du gøre det her : http://familiefristelser.dk/?p=2640

Jeg går jo et nyt liv i møde, allerede om tre måneder. Det er lige om lidt.

Rigtig dejlig Kristi himmelfart dag til dig.

Krammer fra Linda


Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *