Chai latté

Hjemmelavet chai latté
Chai latté med hjemmegjort chai krydderi


Indlægget indeholder reklame og affiliate links

De sidste par dage har jeg haft lyst til noget med kanel. Jeg er tosset med kanel, og bruger det både i mine vafler, muffins og alt andet hvor jeg kan stikke afsted med det. Nu har jeg så fundet en skøn blanding chia krydderi som smager lidt af jul, den er godt krydret og smager virkelig af noget.

I dag har jeg lavet chai latté, og nu skal du få min opskrift på den, men først starter vi med den skønne krydderiblanding som gør kaffen så god. Vil lige nævne at du naturligvis også godt kan lave den på te, måske ovenikøbet den te fra Pukka som hedder Vanilla Chai? Det har jeg prøvet og det var også en meget lækker version. Du kan købe teen både hos Helsebixen, Med24 og Viivaa som du finder lige her til højre på siden.

Chai krydderiblanding (6 spsk.)
 • 4 tsk. stødt kanel
 • 4 tsk. stødt nellike
 • 4 tsk. stødt kardemomme
 • 2 tsk. koriander
 • 2 tsk. stødt ingefær
 • 1 tsk. hvid peber (eller sort)
 • En knivspids salt

Gem blandingen i et sylteglas eller lignende, det kan holde sig i noget nær en evighed 🙂

Nu til kaffen/teen. Opskriften er måske lidt grænseoverskidende for dig, der ikke lever, og har samme livsstil, som mig. Men giv den en chance, det fortjener den. Jeg må indrømme at jeg selv var et par år om at tage skridtet, men det har jeg også ærgret mig over mange gange siden.

Chai latte

 • 1-2 rå æg
 • 1-2 spsk. kokosolie (eller smør)
 • 1 tsk. chai krydderiblanding
 • 1 måleske collagen (kan undlades)
 • 2-3 tsk. Nescafe
 • 3 dl. kogende vand

Hæld hele baduljen op i et blenderglas og giv det en tur med stablenderen. Hvis ikke du er vant til at spise/drikke kokosolie, skal du gå langsomt frem, med 1 tsk. af gangen. Der er mange der får ondt i maven hvis de lægger får hårdt ud. Det lyder måske ret ulækkert for dig med æg i kaffen. Det ved jeg det gjorde for mig, men jeg lover dig, at det gør din kaffe blød og cremet! (og den mætter!)

En chai latté, æg latté, bulletproof coffee (kært barn, mange navne) holder mig mæt i 4 timer. Jeg drømmer om at kunne holde mig mæt i 6 timer, men det er ikke lykkes endnu. Jeg ved der er mange som siger, at de kan gå helt til aftensmaden uden andet end deres morgen latté, men det kommer vist aldrig til at ske for mig ;-D

Den vigtigste måde, for mig, at starte dagen på, er at sørge for et stabilt blodsukker. Det hjælper mig med at holde min “lækker sult” for døren om eftermiddagen og ikke at spise mellem måltiderne.

Krammer fra Linda

Tilføjelse 21/6-19

Jeg mixede mig igen, her til morgen, en chailatté. I dag brugte jeg 2 æg og 2 spsk. kokosolie og jeg var mæt i 6 timer. He he det synes jeg er lidt sjovt. I går skrev jeg at det aldrig kom til at ske for mig, men så ved at sætte portionen op med 1 æg og 1 spsk. kokosolie, så blev jeg mæt i mine ønskede 6 timer. Jeg kunne også godt have ventet 1 time eller 1½ mere. Interessant.

En bulletproof coffee med æg, kokosolie osv. er som et måltid, der er rigeligt med kalorier i, og at spise et rigtigt måltid mad vil altid være at foretrække, i hvert fald for mig. Men indimellem er det rart med lidt afveksling.

Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *