Oksekød med ostesauce

Oksekød med ostesauce
Oksekød med ostesauce

Søndag eftermiddag blev jeg inspireret af et billede jeg så på instagram af en ret med hakket oksekød. Den minder meget om cheeseburger salat som vi kender den fra Madbanditten, men alligevel lidt anderledes. Jeg har valgt at kalde den for oksekød med ostesauce.

Vi skulle have gæster til eftermiddagskaffe, så jeg gik i gang lidt tidligt med at stege baconen sprød, og rive et helt spidskål. Dette gjorde retten nem at gå i gang med senere, og meget hurtigere færdig. Jeg lavede retten lidt på slum, og sån’ lidt af det og lidt af det, men her får du mit bud;

Oksekød med ostesauce

Du skal bruge: (til 4 personer og frokost dagen efter)

  • 1 spidskål, fintsnittet.
  • 700 gr. hakket oksekød
  • 150-200 gr. håndskåret bacon/ eller den i skiver som du skærer i tern
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. løgpulver
  • ½ spsk. hvidløgspulver
  • ½-1 dl. vand

Til ostesaucen skal du bruge:

  • 75-100 gr. smeltet smør
  • 60-80 gr. neutral smøreost
  • 1½-2 dl. fløde
  • 200 gr. revet cheddar eller chili gouda

Du gør sådan her:

  • Snit spidskål på dit mandolinjern, eller snit det i hånden
  • Steg baconen sprød på panden, du skal brug en wok eller sautérpande
  • Når din bacon er sprød, stiller du den til side, og bruger samme pande, med fedtstoffet på, til at stege dit hakkede oksekød.
  • Tilsæt tomatpuré og rør godt rundt
  • Tilsæt de tre krydderier; paprika, løgpulver og hvidløgspulver og rør det godt sammen. Og tilsæt vand.
  • Hæld det fintsnittet spidskål henover kødet og læg låg på.
  • Lad retten simre under låg, i 10 minutter og rør så spidskål rundt og bland det godt sammen med kødet.
  • Lad det stå og simre i 20 minutter.

Ostesauce;

  • Smelt smør i en kasserolle
  • rør neutral smøreost rundt i smørret
  • Tilsæt fløden
  • Når fløden er blevet varm tilsætter du den revet ost og rører det godt sammen til osten er smeltet.
  • Hæld ostesauce over kødet, lidt af gangen, og rør det godt sammen inden du hælder en ny portion i. Det er ikke sikkert at du skal bruge hele saucen, du skal stoppe når du synes det har en fin konsistens og ikke bliver en flydende masse.
  • Sidste punkt er den sprøde bacon som du blander i retten lige inden servering.

Denne ret vil helt bestemt blive en klassiker herhjemme. Alle spiste med, og var begejstret. Du kan ikke smage spidskålen, så du behøver ikke være nervøs for at der er “kål smag”

Giv det et forsøg og lad mig vide hvad du synes 🙂

Hvis du har lyst til at blive inspireret af flere retter med hakket oksekød så tjek evt. den her ud ;

http://familiefristelser.dk/wp-admin/post.php?post=2713&action=edit

Krammer fra Linda

Oksekød med ostesauce dagen efter. Her har jeg valgt at spise guacamole til.


Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *