Hjem LCHF Boller i karry

Boller i karry

af Linda
Boller i karry
Boller i karry

Boller i karry

Da jeg kom hjem fra arbejdet i eftermiddag følte jeg mig ikke spor træt. Jeg var overraskende frisk, og var i ‘opfinder’ humør 😉

Jeg gik i gang med en cupcake opskrift som havde rumsteret et stykke tid i baghovedet og var egentlig lidt opslugt af det, da jeg kom til at tænke på vores aftensmad.

Jeg vidste at Bo havde glædet sig til boller i karry det meste af dagen, men mine tanker var fjernt fra varm mad nu, så jeg måtte ty til en meget hurtig løsning, så jeg kunne nå både min cupcakes, og Bos boller i karry. Jeg ved ikke om ideen er gal eller genial, men den reddede mig på målstregen 😀

Nu skal du høre.. nej, ved ikke om jeg skal være ærlig.. men jo for pokker! Det er jo bare sådan at virkeligheden er indimellem. Så nu skal jeg nok komme til sagen. Vi havde en medister i køleskabet, og den klippede jeg et lille hul i bunden af og skubbede en lille kødbolle ud, en af gangen. Jeg lagde dem ned i kogende vand hvor jeg havde tilsat en bouillonterning (grøntsags), som jeg ville have gjort med ‘normale’ kødboller. Bare sådan! Bum! ganske kort tid efter var kødbollerne klar til at lægge over i den überlækre karrysovs jeg havde lavet.

Og ja, Bo var ovenud tilfreds, og når han er glad, er jeg jo glad, ikk´;-) Jeg kan forestille mig drengenes utilfredshed over at de ikke var hjemme til aftensmad i dag, så jeg har forberedt en portion til i morgen også.

Karrysovs

Du skal bruge:

  • 100 gr. smør
  • 3 dl. piskefløde
  • 100 gr. neutral flødeost
  • 2 spsk. karry

Du gør sådan her:

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde
  • Tilsæt de 2 spsk. karry og lad det svitse ind i smørret uden at brænde på
  • Hæld fløden ned og rør det godt sammen, lad det varme godt op.
  • Tilsæt flødeosten, og rør i gryden til det hele er blandet godt sammen.

Når sovsen er rørt godt sammen tilsætter du salt og peber, efter smag.

Kødbollerne tilsættes i den færdige sovs. Det er så her du vælger om du vil lave snyde”boller” som jeg gjorde i dag, eller de helt almindelige som jo faktisk heller ikke er særligt tidskrævende 😉 Vi spiste broccoli og blomkålsris til.

Hvis du vælger at lave dine egne kødboller, køber du 800 gr. svine og kalvekød som du blander sammen med et stort løg, 2 æg, 2 tsk. loppefrøskaller, 2 tsk. salt, lidt peber og evt. en halv fintrevet squash. Dem former du med en ske, og sænker ned i det kogende vand med en grøntsagsbouillon i. Du kan se at bollerne er færdige ved at de selv ‘popper’ op til overfladen. Det er jo slet ikke besværligt at lave sine egne kødboller, men jeg var i tidsnød.

Hvis du har lyst til at læse om en anden favorit som har mange besøg her på siden så tjek min ‘oksekød med ostesauce‘ ud.

Nu vil jeg finde min seng, trætheden er ved at indfinde sig.

Jeg ønsker alle en rigtig dejlig mandag. Jeg skal til Valby i legestue, det er et nyt sted vi skal besøge, jeg håber det byder på spændende ting og udfordringer så Emmie og jeg kan udfolde os og være kreative.

Kram fra Linda

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker