Cupcakes

Cupcakes
Cupcakes med vanilje og lækker cremet frosting. Helt uden mel og sukker.

Indlægget indeholder reklame.

Jeg har lavet de mest lækre cupcakes, og de er helt uden mel og sukker! Selvfølgelig kan du tilsætte sødning, hvis du foretrækker det, men mine er uden.

Jeg gik i gang søndag, med at lave disse cupcakes. Jeg synes at første portion blev gode. De er med vanilje. Bo sagde at de godt kan laves i flere versioner, og jeg blev nysgerrig. Vi talte lidt frem og tilbage om hvad der kunne gøre dem endnu bedre. Vi blev enige om, at den ‘originale’ med vanilje også vil være god med revet citronskal, både i dejen og i frosting.

kakao/chokolade & kardemomme

De to nye varianter er med kakao og chokolade, og den anden er med kardemomme. Jeg er vild med begge to. Jeg synes at den med kardemomme minder mig om en god fødselsdagsbolle, og det er bestemt ikke ringe, men fremover vil jeg foretrække vanilje versionen, og gerne med revet citronskal . Hvis du er sensitiv med sukker skal du være obs på at finde en god raw cacao med lavt sukkerindhold. Mit blodsukker steg temmelig meget ved at bruge alm. rå kakaopulver. Du kan evt. prøve dig frem med den her raw kakao som du finder i : Helsebixen og har et kulhydratindhold på 14 gr. af 100. Eller gør som mig og hold dig til vanilje eller kanel.

Min mandag med Emmie

I dag har jeg været i Valby kulturhus sammen med Emmie, til rytmik. Dørene åbnede klokken 9.30 og så var der fri-leg indtil klokken 10.10 hvor rytmiklæreren kom og gik i gang. Han havde en stor harmonika med som han spillede på imens vi sang forskellige sange, og deltog i lege. Emmie var interesseret i et kvarters tid, og så tullede hun videre rundt i rummet og legede. Vi gik derfra klokken 12, efter vores frokost. Vi tog toget tilbage til Brøndby, og gik på biblioteket og legede i en times tid.

Da jeg kom hjem, om eftermiddagen efter at have luftet lille-hunden, gik jeg straks i gang med at bage. Jeg delte dejen i to for at prøve de nye tanker af. Du må prøve at finde din egen favorit. Jeg er spændt på hvad Bo siger når han kommer hjem og skal smage dem. Jeg tror hans favorit vil være den med kakao og chokolade. Bo og jeg har meget forskellige smagsløg. Jeg er tydeligt påvirket af ikke at have spist sukker eller anden sødning i meget lang tid. Bo har en meget sød tand, og er helt ny i forhold til at skulle leve uden sukker.

Nå, nu til opskriften, på den originale med vanilje.

Cupcakes med vanilje
Cupcakes med vanilje
Cupcakes

Du skal bruge, til 12 stk.

  • Muffinform til 12 stk.
  • Papirmuffin forme 12 stk.
  • 3 dl. hjemme blendet mandler, gerne helt finblendet.
  • 2 spsk. kokosfibermel*(ikke den fra supermarked, se nederst)
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 3 dl. piskefløde, (kan udskiftes med den fede del af kokosmælk hvilket svarer til 2-3 dåser)
  • 2 hele æg
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk. vaniljepulver.
  • Evt. revet citronskal fra en ½-1 hel citron
  • Evt. ½ tsk. Stevia, eller 1-2 spsk. Sukrin melis hvis du ønsker en sød version
frosting

Du skal bruge:

  • 1,5 dl. blødt smør
  • 2 spsk. kokosolie
  • ½-1 tsk. vaniljepulver
  • Evt. ½ tsk. Stevia eller 1 spsk.Sukrin melis hvis du ønsker en sød frosting.
  • Evt. revet citronskal fra ½ citron.

Cupcakes, du gør sådan her:

  • I en skål hælder du de hakkede/blendet mandler sammen med bagepulver, salt og kokosmel. Rør det godt sammen og stil skålen til side.
  • Hæld piskefløde i en anden skål og pisk fløden stiv.
  • Tag nu et helt æg og hæld ned i piskefløde og rør det godt sammen med din håndmixer.
  • Tag et helt æg mere og rør i skålen med piskefløde og pisk det godt sammen.
  • Tag nu en æggeblomme, en af gangen, og rør i piskefløden og pisk det med din håndmixer.
  • Tilsæt vaniljepulver, og evt. sødning. Rør det godt sammen.
  • Nu skal du have den tørre blanding rørt forsigtigt sammen med piskefløde. Sørg for at det er blandet godt.
  • Tænd din ovn på 175* varmluft.
  • Tag din muffinform, og fordel en papirmuffin i hvert rum.
  • Hæld nu dejen i hvert rum. Det passer lige nøjagtigt med 12 stk.
  • Sæt det i ovnen i 20 minutter, eller indtil de er gyldne og der ikke kommer noget dej med når du tester med en træpind.
  • Dine cupcakes skal nu køle helt ned før du kommer frosting på.

Frosting, du gør sådan her:

  • Hæld smør og kokosolie i en skål sammen med vanilje (og evt. sødning) og rør det godt sammen med din håndmixer.
  • Pisk til frosting er cremet og luftig.
  • Hæld din frosting over på en egnet ‘pose’ så du kan forme den som du ønsker på dine cupcakes.
  • kokosfibermel kan købes i de store supermarkeder, i helsekosten eller online, f.eks. hos Helsebrixen

Hvis du sidder og har lyst til andre lækkerier kan jeg anbefale dig min chai muffin. De er SÅ lækre og minder lidt om jul 🙂 Du finder dem lige her: Chaimuffins

Både vaniljepulver, Sukrin melis, Stevia og kokosmel finde du hos Helsebixen

Tilføjelse: Jeg har i dag lavet mine cupcakes med kokosmælk i stedet for piskefløde. Det fungere rigtig godt, jeg vil dog anbefale at man tjekker dem efter 15 minutter og ikke giver dem 20 minutter som den anden version. Det er kun den ‘fede’ del af kokosmælken du skal bruge. Jeg brugte to dåser.

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder at jeg modtager et mindre beløb hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig-men du kan på denne måde vælge at støtte mit arbejde med bloggen. Jeg linker altid kun til produkter som jeg selv bruger og kan stå inde for.

Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *