Hjem LCHF Sov!

Sov!

af Linda

I dag får du gode tips til at få din nattesøvn. Det er super vigtigt for vores helbred at vi får vores søvn, og at den er sammenhængende. Når vi sover går der en biokemisk proces i gang for styrke, sundhed og velvære. Mens vi sover repareres og genopbygges vi. Affaldsstoffer udskilles og vi danner vigtige signalstoffer som eksempelvis stoffet melatonin, der har betydning for stort set alle kropslige balancer. Melatonin er et hormonlignende stof, der udskilles under søvn i fuldstændigt mørke. Lave melatoninniveauer er blevet kædet sammen med øget risiko for udvikling af kræft.

Vidste du at vores søvn har påvirkning på vægttab, koncentration, appetit, indlæring og hukommelse? Vidste du at vores hjerne er mere aktiv under søvnen end i vågen tilstand? Forskning viser at vi vælger fastfood og sød mad når vi sover for lidt og for dårligt.

Jeg sover fint om natten, og jeg har ikke svært ved at falde i søvn. Det ved jeg, at der er mange andre der har problemer med, derfor tænkte jeg at jeg ville give jer lidt tips til en god nats søvn.

Jeg er midt i en online uddannelse vedr. kost, og har lige afsluttet kapitlet som omhandler søvn. Egentlig er det ikke noget jeg tænker så meget over, fordi det bare fungere for mig, men jeg var overrasket over at så mange mennesker sover så lidt. Jeg kan slet ikke fungere hvis ikke jeg får mine 7 timers søvn.

Jeg går i seng stor set samme tid hver dag, og står også op omkring samme tidspunkt. Også i weekenden. Det fungere bare! Hvis jeg er træt når klokken er 21, jamen så er det bare der jeg går i seng, men som regel er det omkring klokken 22.00. Jeg elsker mine morgener. Jeg vågner frisk og veludhvilet. Jeg har ikke svært ved at komme ud af sengen og humøret er i top. Det værste er hvis jeg af uforklarlige grunde (læs; drukket alkohol) kun har sovet 4-5 timer, SÅ er jeg sur, tvær og ikke til at holde ud resten af dagen.

Nå men nu til dagens gode råd som jeg håber du vil tage til dig;

 • Gå i seng på samme tid hver dag, eller tidligere hvis du er træt
 • Sigt efter minimum 7 timer
 • Sov i et helt mørkt rum, gerne køligt (luft godt ud lige inden sengetid)
 • Ingen kaffe, sort te og alkohol om aftenen (helst ikke efter 15.00)
 • Undgå blålys om aftenen, det vil sige sluk for din pc og din mobil, eller som minimum sæt dem på night shift, eller brug “blue light” briller.
 • Sørg for at du ikke bliver udsat for mange stimuli inden sengetid da de kan give ‘tankemylder’ om natten
 • Tænk over din kost. For mig er lchf vejen til et stabilt blodsukker og derved en bedre nattesøvn.
 • Få dagslys ind i de første dagtimer da de er med til at bevare din naturlige døgnrytme.
 • Dyrk motion, men helst ikke sent om aftenen.
 • Indfør nogen ‘nu skal jeg sove’ ritualer. Drik en god kop koffeinfri te, lyt til en lydbog eller en podcast.
 • Lyt til beroligende musik fra div. apps, evt. ‘calm’ som byder på mange ting såsom meditation, godnat historier, vejrtrækningsøvelser, og meget andet.
 • Fortsæt din nye gode vaner i tre uger og se forandringen.

Jeg håber at du kan bruge nogen af de gode råd, og få dem indført til gode vaner i dit liv.

Knus fra Linda

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker