Hjem LCHF Verdens diabetes dag

Verdens diabetes dag

af Linda

Hele torsdagen her på Mallorca gik med at blive undervist i diabetes. Det er fortvivlende at se hvor lidt plads det får i medierne når man tænker på hvor meget det fylder på verdensplan.

Diabetes type 1 og 2

Lægerne, som er her, ser hver dag i deres praksis hvor meget en kostændring kan ændre livet hos en diabetiker, og det både type 1 og 2. Kosten betyder at stort set alle med type 2 kommer ud af deres mediciske behandling og type 1 kommer langt ned i insulin. Hvorfor er der ikke mere fokus på det ? Det er jo nemt at slå op hvor dyrt det er med medicin og hvor mange billioner der bliver brugt på det, så hvorfor ikke starte med at ændre kosten?

Den ene læge som underviste i går fortalte at det kræver en pokkers masse mod at gå imod de anvisninger som div. sundhedsstyrelser kommer med. Og desværre er der også alt for mange mennesker som hellere vil tage en pille end at have besværet med at ændre deres livsstil. Jeg forstår godt at mennesker som er syge kan have svært ved at finde overskuddet til at lave store ændringer, men vil vi ikke hellere bruge pengene på en diætist til dem end til medicin?

Mindset

Vi havde også en time om mindset, og det er bestemt også vigtigt med det rigtige mindset, ingen tvivl om det. Vi ved jo godt at vi alle sammen har dårlige dage, depressive dage, negative dag osv. men at komme hurtigt op på hesten igen kræver at man ‘tager sig sammen’ og det er ikke altid lige let.

The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new’

Mindset;

  • Start med små mål
  • Tænk fremad
  • Find hvad der motiverer dig
At teste eller ikke at teste

Det kan jo diskuteres herfra og til dommedag om det er nødvendige at teste om man er i ketose eller ej. Og hvorfor overhovedet gøre det.. Hvis du spiser en sund og næringsrig kost, og du har det godt, hvorfor så gøre sig det besvær og have de økonomiske udfordringer med det.

Men for nogen mennesker betyder det meget at kunne følge med, at kunne tracke ‘hvor de er’. Det holder dem motiveret og på rette spor.

Mr. KetoMojo

Vi havde fornøjelsen af selve Mr. Ketomojo til at undervise os i at teste for blodsukker og ketones. Han har udviklet en ny maskine, og var selvfølgelig interesseret i at sælge os den. Den nye maskine regner din GKI ud når du først har målt dit blodsukker og dernæst dine ketones. Dette tal fortæller dig mere nøjagtigt om hvor du ligger i forhold til deres skala indenfor sundhed. GKI står for Glucose-Ketones-Index. Du kan sagtens regne det ud selv, uden denne maskine. Du skal såmænd bare dividere de to tal med hinanden. Sværere er det nu ikke, så der er ikke nogen grund til at haste ud og købe den.

Jeg var nu så heldig at blive valgt til at komme op ’til tavlen’ og få et lille prik i min finger og demonstrere maskinen for publikum. Og som gave vandt jeg min helt egen maskine. YAY. Jeg kan godt være lidt nørdet med tal og kan godt lide at biohacke, så jeg blev glad.

Fat, the documentary

Hvis ikke du har set filmen ‘Fat, the documentary’ så skal du få det gjort. Den er ret interessant. Vi sluttede dagen af med at se den og selvom jeg havde set den før, så var det rart at få den genopfrisket. Jeg kan også anbefale dig at se filmen ‘the magic pill’. Den finder du bla. på Netflix. Den burde være en ‘must see’ i enhver skole.

Nu smutter jeg videre til dagens undervisning. I dag er det forskellige personlige historier. Vi skal bla. møde Erik Hörstadius som vandt ‘the biggest looser’ og Eve Mayer som skal fortælle om tekniker for et godt liv med lchf og fasting. Senere går Maria Emmerich på scenen, og det er vi mange der glæder os til.

Rigtig dejlig fredag alle sammen.

Knus fra Linda

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker