Hjem LCHF Sidste dag på Mallorca

Sidste dag på Mallorca

af Linda

Lørdag var sidste dag med underisning i low carb på Mallorca. Det var igen en spændende dag, og jeg lærte meget.

James Goolnik

Første time var med tandlæge James Goolnik. Det var ret interessant og den første ting han spurgte om var, om vi vidste hvor meget sukker der er i tandpasta? Det er jo direkte skørt! Og nej, det vidste jeg ikke. Hvorfor fylder de vores tandpasta med sukker? Det er da verdens dårligste ide at starte og slutte dagen med sukker.

James talte også om et projekt han har startet, og det er jeg helt vild med. Projektet hedder ‘the reward projekt’ og det kan du læse mere om her. Det handler i alt sin enkelthed om, at vi skal ‘belønne’ vores børn med andet end slik. Han har taget fat om problematikken ved at der gives slik ved stort set alle begivenheder, både hos frisøren, i skolen og af barnets forældre, og skrevet en bog om emnet. James og hans team er aktive på 500 skoler.

Et forslag til hvordan vi kan ændre ‘at dele ud’ i klassen/børnehaven kunne være at alle børn får udleveret en ballon om morgenen som så bliver pustet op og sat på fødselsdagsbarnet i løbet af dagen. På denne måde vil de andre børn på skolen kunne se at barnet har fødselsdag og derved vil alle lykønske han/hende. Jeg tænker at små klistermærker med hjerter/flag og så kunne være en mulighed her.

En anden sød løsning var at alle får udleveret et lille kort hvorpå de skal skrive en sød fødselsdagshilsen som barnet får med hjem. James havde slides med af børns tænder der nærmest var helt væk pga. sukker. Det var saftsuseme skræmmende at se!

Craig Emmerich

Nummer 2 forelæsning den dag var med Craig Emmerich som skulle fortæller om ‘diæten’ carnivore, som grundlæggende går ud på at du kun spiser animalske produkter.

‘Diæten’ kan deles op i 4 forskellige niveauer hvor

Niveau 1‘ er mest striks og du kun spiser kød fra en ko og spiser ekstra salt.

Niveau 2′ er animalske produkter men også kød fra gris, skaldyr, fisk, og fjerkræ + salt.

Niveau 3‘ er alle animalske produkter (æg, og mejeriprodukter)

Niveau 4‘ er nærmest som en ‘zero carb’ hvor du spiser alt animalsk plus nogen krydderier og dressinger/sauce uden sukker.

Craig anbefaler at bruge niveau 1 som en autoimmun/ udelukkelses diæt når du har diagnoser som fibromyalgi, borrelia, bipolar og angst og du ved at keto ikke hjælper dig. Han anbefaler at følge diæten i 30 dage, og så langsomt introducere ‘niveau 2’ med et nyt animalsk produkt af gangen, og så vente en uge og mærker efter hvad der sker i kroppen før du introducere et nyt produkt.

Vi fik vist en masse slides om hvor mange vitaminer kød indeholder, og hvorfor du kan leve af kød alene uden at komme til at mangle nogen vitaminer og mineraler. Craig fortalte også om hvor forkert opfattelsen er af de såkaldte ‘superfoods’, og hvordan de nedbrydes når de indtages med andre fødevarer. Vi fik vist mange statistikker som viser hvordan planter nedbrydes i kroppen og du ikke optager vitaminerne fra dem når de indtages med andre fødevarer.

Det var en interessant time, om end lidt svær, synes jeg.

Darryl Edwards

3 foredrag den dag var med Darryl Edwards som du kan læse meget mere om på hans hjemmeside. Darryl er stor fortaler for at vi bevæger os så meget som muligt, og meget gerne gør det til en leg. Vi skal heller stå op end at sidde ned, og gerne det meste af dagen. Vi fik vist nogen lege som vi kan bruge hjemme og måske gøre til en daglig ting med vores børn.

Det var slutningen på min fantastiske uge. Jeg har lært meget og mødt en masse fantastiske mennesker. Jeg har udviklet mig og det har været sundt for mig at rejse alene og ‘networke’.

Der er ikke nogen tvivl om at nogen af de søde forelæsere er amerikanere. Du ved, meget antidansk. Store armbevægelser, selvtillid, højttalende, se-mig se-mig mennesker, men ret sjovt at opleve. Vi var kun to deltager fra Danmark men jeg håber at vi vil være flere næste år.

Her ser du nogen af de skønne undervisere.
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker