Lasagne

Lasagne
Low carb lasagne
Lasagne

Low carb lasagne er ikke en umulig ting at gå i gang med. Selvfølgelig smager den ikke som melversionen, men denne lasagne smager rigtig godt. Jeg har ladet mig inspirere af Martina Slajerova. Den har et kulhydrat indhold på omkring 16 gr. pr portion.

Herhjemme var alle tilfredse, og det er incl. Max som ellers er min mest kritiske søn. Min kære mand synes også godt om min low carb version, men synes vi skal forsøge med flere krydderier, og evt. en gang hjemmelavet bechamel sauce, næste gang. Ja ja, det er svært at ramme plet hos alle første gang, men fadet blev tømt og det tager jeg som et godt tegn.

Butternut squash

Jeg har i denne opskrift udskiftet de traditionelle lasagneplader med tyndt skårne butternut squash. (med skræl). Det fungerer ret godt! Jeg har brugt ricotta ost i stedet for bechamelsauce, og det synes jeg selv var godt, men Bo synes det gav en lidt grynet konsistens.

Giv dig tid

Du skal have god tid når du giver dig i kast med denne opskrift, i hvert fald hvis du skal lave det hele fra bunden, som jeg gjorde i torsdags. Hvis du vil hjælpe dig selv lidt, så lav din tomatsauce/marinade dagen før (eller køb en færdiglavet), og skær pladerne af butternut squash. Man skal ikke have svage håndled når man skærer sådan en fætter, den er ret hård. Men hvis du har et mandolinjern kan det være en god hjælp.

Low carb lasagne, du skal bruge

  • 1 portion hjemmelavet marinade (se opskriften her)
  • 1 butternutsquash
  • kokosolie
  • 800 gr. hakket oksekød
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
  • 2 pakker ricotta ost
  • 2 store æg
  • 2 spsk. finthakket persille
  • 1 håndfuld hakket frisk basilikum
  • 4 dl. revet ost (riv din egen og slip for stivelse)
  • 1 dl. revet parmesan

Du gør sådan her

  • Lav marinaden
  • Skær din butternut squash i tynde plader
  • Steg oksekødet i kokosolie til det har skiftet farve.
  • Tilsæt halvdelen af marinaden sammen med salt og peber
  • Hæld ricottaost sammen med æg og pisk godt.
  • Tilsæt persille og basilikum til ricottaosten
  • Hæld sidste halvdel af marinaden i et ovnfastfad (mit fad er 24 x 24 cm)
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Fordel butternut squash i fadet så det dækker bunden.
  • Fordel et lag oksekød ovenpå
  • Fordel ricottaost oven på
  • Læg nu igen et lag af butternut squash og oksekød
  • Fordel den sidste ricottaost ovenpå kødet.
  • Kom et lag mere på af butternut squash
  • Top med parmesan og revet ost
  • Sæt fadet i ovnen, læg sølvpapir henover.
  • Giv retten 45 minutter og fjern så sølvpapiret.
  • Giv retten yderligere 8-10 minutter
  • Lad retten køle af i et kvarters tid og server.
  • Lasagnen kan holde sig i køleskabet i op til 4 dage.

Lasagne uden mel

Lasagne
Et lækkert fad fyldt med low carb lasagne

Hvis du får lyst til at lave en portion bechamel sauce og tilsætte retten skal du have et større fad. Det var kun liiiige at mit kunne være i fadet. Du finder en low carb version hos Madbanditten lige her:

Bechamel sauce

Eller denne her uden arrowroot pulver

Bechamel uden arrowrootpulver

Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *