Hjem Ferie Harzen

Harzen

af Linda
Bo og jeg på julemarked i Goslar
Julemarked i Goslar

Her sidder jeg i en lejlighed i Harzen. Jeg er godt træt efter vi har været ude at vandre, så jeg trænger til at have benene lidt oppe, og så passer det sig jo ganske fint lige at skrive lidt om hvad jeg har oplevet.

I går var vi på julemarked i Goslar. I en brochure havde vi læst at de har Tysklands hyggeligste julemarked. Og bevares, det var sørme da også hyggeligt, men jeg er ikke overbevist om at det er det hyggeligste. Vi har været flere gange i Lübeck, og det er vi ret begejstret for. Om det skyldes at vi har været der flere gange og derfor færdes ‘hjemmevant’ ved jeg ikke.

Egentlig er det jo meget de samme boder og ting de tilbyder. Det går vel sagtens igen på ethvert julemarked. Jeg tror det er måden de stiller deres boder op som gør en forskel. Ja, jeg ved det ikke. det er en smagssag vil jeg tro.

Markedspladsen i Goslar
Turen går til Bloksbjerg

I dag var vi lidt hurtigere ude af døren, for vi ville gerne ‘bestige’ Bloksbjerg som er det højeste bjerg her i Harzen. Vi er ikke erfarne vandrere, så vi valgte en af de kortere ruter. Du kan nærmest få dem som du vil her både i længde på ruten og i stigning.

Jo højere vi kom op af bjerget, jo mere sne blev vi mødt af. Helt utroligt smukt! Men sneen gjorde også at vores rute var lidt mere udfordrende, og krævede at vi måtte sagtne farten. Underlaget var glat, og jeg snublede flere gange.

Turen op var på 6 km. Vi tog den korte, men stejle rute. Og jeg kan love dig for at jeg fik varmen. Hold da op. Da vi nåede toppen fandt vi et sted at få lidt at spise, og især drikke, og så valgte vi at tage den lange vej ned. Den er 8,5 km. Det gik noget stærkere, og det var knap så glat. I alt gik vi 15,5 km før vi nåede vores bil. Super flot og dejlig tur.

Hvis du ikke vil vandre men gerne vil op på toppen så kan jeg anbefale dig at tage det sødeste lille damp lokomotiv.

Afslapning

Jeg sidder nu med en kop te. Jeg er glad og tilfreds. Jeg synes at 2019 har budt på så mange skønne ting og oplevelser. Jeg er mere end taknemmelig! Jeg har så mange mennesker i mit liv som jeg gerne vil takke. Jeg er en lykkens pamfilius. <3

I morgen venter atter en dag med oplevelser her i Harzen. Vi har fundet rejsen gennem Scandlines som samarbejder med fri ferie

Rigtig god weekend.

Knus fra Linda

Hvis du har lyst kan du læse her om sidste gang jeg var i Tyskland. Det var også en pragtfuld oplevelse.

2 comments
0

Du vil måske også synes om dette

2 comments

Karina december 13, 2019 - 5:40 pm

Lyder helt fantastisk❤

Reply
Linda december 16, 2019 - 7:19 am

Tak Karina <3 Det kunne være hyggeligt om Bo og jeg fik gjort det til en juletradition. Vi hyggede os helt gevaldigt:-)

Reply

Skriv dine tanker