Hjem LCHF Juleferie i Tyskland

Juleferie i Tyskland

af Linda
Juleferie i Tyskland
På vej hjem efter en skøn ferie i Tyskland

Juleferie i Tyskland kunne jeg godt tænke mig blev en tradition. Hold da op hvor har vi hygget os, og det til trods for at jeg har været halv-syg alle dagene.

Hahnenklee.

Vores tredje og sidste hele dag i Harzen startede vi med at køre til byen Hahnenklee, for at se en Norsk stavkirke, som er bygget helt i træ, både udvendig og indvendig, og angiveligt helt uden brug af søm og skruer. Der skulle kun være to stavkirker udenfor Norge, en i Polen og denne i Hahnenklee. Den var flot, og et virkelig smukt håndværk.

Kirke bygget i træ
Kirken som er bygget helt i træ.
Bad Harzburg

Bagefter kørte vi til Bad Harzburg hvor vi havde læst, at der er en svævebane der fører en op på toppen. Der skulle være en smuk vej ned igen langs stier, og den kunne vi godt tænke os at prøve.

Det var en meget kort tur op med svævebanen, og det blæse en halv orkan. Chaufføren i svævebanen fortalte os at vi ikke måtte gå ned, vejen var spærret pga. vejret. ØV! Så det blev til en kort tur rundt på toppen hvor udsigten naturligvis heller ikke var noget at skrive hjem om pga. vejret.

Julemarked i Wernigerode

Efter vores skuffende tur i svævebanen kørte vi til Wernigerode hvor vi skulle besøge endnu et julemarked. Vi mødte den samme hygge som i Goslar, med boder, glühwein, marcipan, flot håndværk, pølser, kål og en masse julekugler. Jeg havde lidt problemer med min mave som reagerede på madvarer der var tilberedt anderledes end jeg er vant til. Så det blev ikke til mere end en time i Wernigerode. Pokkers til mave !

Hotellet

Hotellet vi boede på får ingen omtale 😀 Ej okay, der var rent og personalet var søde, så hvad mere har jeg brug for når jeg bare skal overnatte? Men det var slidt, og det grimmeste hotel jeg har boet på. Men til deres anbefaling må jeg sige at det var super børnevenligt. Der var også virkelig mange børnefamilier, så jeg er sikker på at det er en succes.

Det var gået lidt stærk for Bo da han bestilte vores ophold. Han havde set en hotellejlighed og tænkt at den kunne vi godt bruge. Men da han ændrede antallet af personer fra 4 til 2, ændrede bestillingen sig, og det var han ikke opmærksom på. Da vi ankom fik vi derfor anvist en lille bitte lejlighed med to enkelt senge. Hihi. Den lejlighed fik vi hurtigt og uden problemer byttet til en lidt større lejlighed med en dobbeltseng.

Alt i alt en rigtig dejlig juleferie i Tyskland vi havde, og jeg håber ikke at det er sidste gang jeg er i Harzen. Men næste gang må gerne være i foråret så vi kan vandre lidt mere (og uden jeg er syg).

Knus og dejlig dag til dig

Fik du læst mit første indlæg om Harzen ? Elles kan du gøre det lige her

I foråret var jeg med Hvidovre kajakklub i Tyskland, det kan du læse om her

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker