Hjem LCHF LCHF på budget?

LCHF på budget?

af Linda
Fyldt peberfrugt med tun

LCHF på budget, kan man virkelig det ?

I dag er det den 3 januar og vi er netop trådt indenfor i 2020, et nyt årti.

Vi kan google os til nærmest alting. Det er lige før vi ikke behøver at tale sammen længere. Vi behøver heller ikke at gå udenfor vores dør, vi kan få (næsten) alting bragt til døren. Fødevarer er blevet et kæmpe hit at bestille over nettet. Vi kan få rygende varm mad bragt til døren, vi kan finde kærester, job, madopskrifter, ny frisure osv. osv. Det er faktisk skræmmende, ikk’.

Kun 1 klik

Selvom vi kan finde nærmest alt på nettet, så oplever jeg, at hvis det kræver mere end 1 klik, så gider vi ikke mere. Det skal være nemt, men det skal mest af alt være hurtigt.

I min lille lchf/keto verden oplever jeg også at få de samme spørgsmål flere gange. Spørgsmål som er nemme af finde svar på, hvis man søger, men det er bare nemmere at spørge, ikk’.?

 • Er det ikke meget dyrt, det der lchf?
 • Det tager for lang tid at lære!
 • Jeg orker ikke at bruge så meget tid i køkkenet
 • Det er for besværligt
 • Jeg føler mig alt for begrænset

Dette er blot få af gengangerne. Men jeg har hørt dem i årevis.

Jeg lægger mig fladt ned!

Jeg kan faktisk godt forstå at det kan virke overvældende. Bare tanken om at skulle undvære brød. GISP ! Kan man leve uden ? Og hvad nu med min lækre pasta al dente, og ris og kartofler, og ….Jeg kan blive ved. Og jeg lægger mig fladt ned. Du har ret. Det er en omstillingsperiode man skal kæmpe sig igennem. Men der er lys forenden af tunnelen !

Øko eller ej?

Det bliver godt, det bliver meget nemmere, du får mere energi og din mad bliver langt lettere end du sidder og tror. Men lige nu skal det handle om økonomien bag lchf/keto. Jeg ved at mange bekymrer sig for om det ikke er alt for dyrt, og skal alt være økologisk?

Nej, det skal ikke være økologisk. Det bestemmer du helt selv. I den perfekte verden vil alt være økologisk og vi kan frit vælge på alle hylder til samme pris, og vores fødevarer er fri for pesticider, medicinrester osv. Men sådan er virkeligheden ikke. Jeg vil dog stadig vove den påstand at det er bedre for dig med rigtige råvarer, som ikke er økologiske, end færdiglavet/forarbejdet mad.

LCHF på budget?
Fyldt peberfrugt med tun
Fyldt peberfrugt med tun

Ved du nogenlunde hvad du bruger af penge på mad, hver måned? Da jeg ændrede min livsstil til lchf var det dyrt. Jeg gik straks i gang med at bage alverdens brødefterligninger fordi jeg var helt panisk ved tanken om at skulle undvære brød. Men det blev aldrig helt godt, der var ikke noget der smagte som brød. Jeg blev møgskuffet hver eneste gang. Jeg købte mig fattig i glutenfri mel, og andre speciel produkter. Men det hjalp ikke noget. Jeg forsøgte at efterligne de retter vi plejede at få, men det gik heller ikke helt godt. Og så gav jeg op. Tænkte at det kunne være lige meget. Det var dyrt og besværligt. Jeg fik ondt i maven af alt, og havde det egentlig bedst når jeg ikke spiste fordi så var der ro i min mave.

Selvfølgelig kunne jeg ikke lade være med at spise. Jeg blev heldigvis sulten men fandt ud af at det helt enkle, var det nemmeste, hurtigste, billigste og min mave holdt sig i ro. WIN WIN.

Hold det helt enkelt

Gør det nemt for dig selv. Hold din kost helt enkel, spis grøntsager/salat, kød og de rigtige fedtstoffer. Det fungerer til alle tre måltider. Du behøver ikke bage brød, vafler, pandekager eller andre ting. Det er noget du vælger til i de perioder hvor du synes at overskuddet er der.

Køb stort ind. Og når du laver mad så lav dobbelt op på portionen så du har til de følgende dage, eller i hvert fald til din frokost dagen efter. Kog æg så du har til flere dage, de kan bruges sammen med en dåse makrel, eller lav en æggesalat/ spis dem som de er med en lille klat mayo. Æg mætter godt og er meget næringsrige.

Torskerogn med mayo og kapers
Torskerogn med mayo og kapers lagt på en bund af salat

Jeg oplever at min livsstilsændring har gjort mit madbudget billigere. Jeg har ikke længere sodavand, saftevand, slik, juice, chips, brød, eller pasta på min liste. I stedet for spiser jeg grøntsager og kød. Det er madvarer min krop kender, de mætter godt og længe og jeg har ikke brug for mere end 2-3 måltider. På denne måde bliver det faktisk billigere end den kost du normalt lever efter. Jeg giver dig lige lidt eksempler på hvor enkelt det faktisk kan være:

 • Salat, makrel, 2 æg og lidt mayo
 • En rest kød af kylling/okse/kalkun sammen med salat og en klat smør
 • Hakkebøf rørt op med forskellige krydderier på en bund af salat
 • Spejlæg både som toast og alm.
 • Torskerogn stegt på panden, eller rørt op med mayo
 • Tun i vand rørt op med lidt mayo og lagt på en bund af peberfrugt
 • Pølser stegt på panden med forskellige grøntsager/kål og krydderier
 • pizza lavet på en bund af tun eller hakket kyllingefars
 • Røræg med eller uden rester af kød
Gør det nemt

1 pose Napolitana salat mix koster i mit supermarked 10 kroner. Sådan en pose har jeg til 3 dage. Når jeg tilsætter rester af kød, så er det fordi jeg næsten altid har lavet mere end dobbelt af hvad vi skal bruge. Det er billigere på den måde. Hvis vi skal have kylling til aften, så steger jeg 2 eller 3, for så har vi til at lave kyllingesalat, og en rest til vores morgenmad, + kød til frokostsalaten. Og tiden jeg bruger på den er den samme. Vi køber altid vildt ind når der er tilbud, vi fylder fryseren med kød, og alle har glæde af det i lang tid. Det kan virke dyrt lige når vi gør det, men på den lange bane er mange penge sparet.

Husk at lchf/keto ikke handler om at overøse sin mad med fedt, det handler ganske enkelt om at spise grøntsager, og kød og så tilsætter vi fedt for energi og mæthed. Der er ikke en bestemt mængde fedt du skal have, det er så individuelt, og det du helst ønsker er at bruge af det fedt du har på kroppen. Så spis det sunde fedt, til energi og mæthed.

Hvis du sidder og bekymrer dig om kolesterol så prøv at læse med her

Hvis du vil se et eksempel på en billig og hurtig LCHF på budget ret, så tjek den her ud

LCHF på budget kan også se sådan her ud

Der bliver slugt kameler

Da vores økonomi ændrede sig i takt med mit ønske om at gå hjemme for at passe mit barnebarn, og bijobbe med at hjælpe folk med vægttab ved siden af, måtte jeg sluge nogen kæmpe kameler. Nogen af dem sidder stadig fast i min hals 😉 Jeg ønsker meget højt at købe alle vores fødevarer økologisk, og når jeg kan stikke afsted med det, så er det det jeg gør. Men mit ønske om at være selvstændig er endnu højere, og så må jeg gå på kompromis.

Kom med dit bud på LCHF på budget her på bloggen, jeg vil elske at høre hvad du foretrækker.

Rigtig dejlig fredag til dig, og rigtig god weekend.

Kærlig hilsen Linda

Ønsker du at gå ned i vægt ? Lad mig hjælpe dig !

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker