Hjem LCHF LCHF tips og tricks

LCHF tips og tricks

af Linda
Laks og hjemmelavet hollandaise sauce
Laks og hjemmelavet hollandaise sauce
Laksefilet, spinat og spidskål sammen med hollandaise

Er du ikke helt med på hvad det er, det der lchf? Med lchf tips og tricks kan jeg sætte dig i gang med de mest almindelige ting, og så kan du vurdere hen af vejen om det er noget for dig.

For dig der ønsker en stille start

Måske har du snuset lidt til det, og er nysgerrig på om det virkelig er så godt som du hører alle sige? Og måske tænker du på, om det kan være rigtigt at man kan tabe så mange kilo ? Og jeg siger ja til begge dele. Det ER godt, og du KAN tabe dig, men du kan også vedligeholde din vægt, opnå mere energi, bedre søvn, stabilt blodsukker, bedre humør og generelt bedre velbefindende.

  • Men hvordan starter du ?
  • Hvor sætter du ind?
  • Hvornår starter du ?
LCHF tips og tricks

Du starter med at tage beslutningen om at noget skal ændres, fordi der er noget der ikke fungerer, og du ønsker at gøre noget ved det. Du har prøvet stort set alt andet, men det virker kun kortvarigt. NU skal der ske noget, og du er klar til at give den én over nakken.

Nu har du besluttet dig og så går du i gang. Du behøver ikke at vente på at det bliver mandag, eller den 1 i måneden, eller nytår. Du starter bare. Du laver en ændring i det øjeblik du tager beslutningen, også selvom det er midt på dagen en dødssyg onsdag. Bare sådan !

Du udskifter eksempelvis:

  • Ris med blomkålsris/broccoliris
  • Pasta med gulerod eller squash strimler
  • Rugbrød med kernebrød/stenalderbrød
  • Franskbrød med ostefladbrød
  • Sodavand/saftevand/juice med vand og danskvand med smag.

Det er ikke nødvendigt at gå i køkkenet og bage alverdens brøderstatninger, og lave mad i timevis. Du skal vælge grøntsager, kød og fedt fra naturlige kilder såsom smør, kokosolie, olivenolie, avocado og animalske produkter (kød, fisk og æg). Hvis du har lyst kan du læse mit indlæg fra 2015 hvor jeg skriver lidt om de forskellige fedttyper.

Lækkersulten

Men hvad hvis jeg bliver lækkersulten? Jamen så ville jeg vælge at spise mørk chokolade, fra 70% og op, og nødder. Du skal bare være opmærksom på at det er nemt at overspise i begge dele, så lav dig evt. en lille portion på en tallerken/skål og lov dig selv at nøjes med det. Med tiden vil du opdage at du får mindre brug for det, og så kan du fint erstatte det med et krus af din yndlings te.

En god grundbog til lchf

Jeg startede selv stille og roligt, og prøvede mig frem. Jeg købte Jane Faerbers bog spis dig mæt og glad som udkom i 2013. Det er en bog som jeg stadigvæk vender tilbage til.

Hvis du ønsker at prøve kræfter med KETO kan jeg anbefale dig en anden bog af Jane Faerber. Det hedder kort og godt KETO . Keto er når du spiser mellem 20-30 gram kulhydrat om dagen, fordelt på dine tre måltider. Når du spiser lchf holder du dig et sted mellem 50-100 gram kulhydrat, hvilket også er en fremragende sted at starte hvis man ønsker vægttab uden sult og afsavn.

Sukker

Vi ønsker at holde os væk fra sukker, og det kan være lidt af en udfordring, men bare start med at være bevidst om det, sig nej tak til kage, og slik. Sørg for at have spist inden du skal ud til fødselsdag, og hav eventuelt din egen bolle og kage med. Der findes rigtig mange gode kager og snacks som er lavet med et lavt indhold af sukker. Jeg har flere ideer her på siden (under lækkerier) som du er velkommen til at kigge nærmere på. Tjek evt. mine chai muffins ud. Du kan også vælge at tage gulerødder og agurk stænger med og en lækker dip. Jeg er ret sikker på at folk vil have lyst til at smage det du har med.

Vær sød ved dig selv

Det kan være en svær overgang, og indimellem falder du i, og spiser noget som ikke er indenfor lchf principperne. PYT med det. Det var bare et enkelt måltid, det behøver ikke at vælte alle dine gode intentioner. Du vælger bare at dit næste måltid er lige som du ønsker. Op på hesten 🙂

Skriv til mig hvis der er noget du er i tvivl om. Jeg kan hjælpe dig.

Vægttab ? Jeg kan hjælpe dig

Kærlig hilsen Linda

0 Søde tanker skrives her
1

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker