Hjem LCHF Fisk i skål

Fisk i skål

af Linda
Fisk i skål
Fisk i skål

Fisk i skål

For et par dage siden fik jeg en sms af min svigerinde. Hun havde bikset en super nem ret sammen som hun anbefalede mig at prøve. Fisk i skål, kalder jeg den. Den er både nem og hurtig, og jeg blev godt mæt. Jeg lavede en ‘Linda low carb version’ og en version til de tre hankøn i familien. Forskellen var risene 😉 Jeg fik blomkålsris, og de fik almindelige med en lille smule blomkålsris blandet ned i.

Du skal bruge en hvid fisk. Vores Fakta havde ikke andet end laks, så jeg fik kigget godt i min fryser, og fandt en pakke hellefisk, og en pakke rødspættefilet. Jeg brugte begge pakker. En til hver version. (min var med hellefisk). Jeg var temmelig sulten så jeg nåede ikke at pynte med persille, det er bare typisk mig, det ville ellers have gjort noget godt for billedet. Nu har jeg en fin og frisk persille i min vindueskarm som jeg kan bruge til noget andet.

Fisk i skål, du skal bruge til 1-2 portioner
  • 200-225 g. hvid fisk (torsk, hellefisk, rødspætte)
  • 200 g. blomkålsris. Riv selv eller køb den færdiglavet.
  • Frisk ingefær (en lille knold, friskrevet)
  • 2 tsk. karry (eller efter smag)
  • Smør eller kokosolie til at stege i
Du gør sådan her
  • Riv din blomkål på den grove side af rivejernet
  • Smelt smør/kokosolie på panden
  • Svits karry på panden og tilsæt ingefær. Rør det sammen.
  • Læg den rå fisk på panden og hak den i små stykker, bland den godt med karry og ingefær.
  • Tilsæt blomkålsris og bland det godt sammen.
  • Voila og du har den nemmeste ret, ever!

Som sagt var jeg meget sulten, og jeg må erkende at jeg spiste hele portionen, alene. Det var min tanke at der også skulle være til min frokost i dag, men jeg må finde på noget andet.

Selvom du ikke normalt er fiskespiser, så er mit bud at du godt kan spise denne ret. Karry og ingefær fjerner alt fiskesmag 😉

Sådan en portion indeholder:

  • 528 Kcal.
  • 29 g protein
  • 7,3 kulhydrat
  • 42 g fedt
Oopsie/skybrød

Jeg spiste et skybrød til og mændene fik naan brød. Oopsie/skybrød kan varieres efter hvad du skal spise det til. Jeg lavede mine sådan:

  • 4 æg
  • ½ tsk. bagepulver
  • 50 g. neutral smøreost
  • 2 spsk. purløg
  • ½ tsk. løgpulver
  • salt
  • Nigellafrø til pynt (kan undlades)

Du gør sådan her:

  • Del æg i blommer og hvide
  • Hæld bagepulver til hviderne og pisk det stift
  • Tilsæt smøreost til blommene og pisk godt sammen. Tilsæt nu purløg, salt og løgpulver. Rør godt.
  • Nu skal du ganske forsigtigt vende de stive hvider i blandingen med krydderier.
  • Fordel 4-6 klatter på en bageplade med bagepapir. Form dem runde så godt du kan.
  • Pynt evt. med nigellafrø
  • Bag dem i en forvarmet ovn 175 grader i 20-25 minutter.

Hvis du er mere til hakket oksekød og bacon så skulle du måske prøve mine baconruller

Jeg kan hjælpe dig med dit vægttab. Jeg tilbyder personlig vejledning. Skriv mig en mail hvis du ønsker yderligere informationer.

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1