Hjem LCHF Er du ikke lidt fanatisk ?

Er du ikke lidt fanatisk ?

af Linda
Pulled pork i salatblad
Et lækkert og mættende bud på et keto måltid
Et lækkert og mættende keto måltid
Fanatisk og mangelfuld livsstil ?

Er du ikke lidt fanatisk ? Jeg tror efterhånden at jeg har hørt det hele. Og nej, jeg synes ikke jeg er fanatisk, og jeg mangler ikke spor. Jeg har aldrig spist så lækker, mættende og sund mad. Min krop elsker det og jeg har energi jeg ville ønske jeg havde haft for 20 år siden.

Hvornår er man fanatisk ? Kan du definere det for mig ? Er det når man gør det man føler med hele sin krop, er rigtigt.. eller når man ikke følger kørselsretningen, som andre ? Jeg oplever at støde på fordomme og kommentarer når jeg takker nej til slik, kage, chips, sandwich og friturestegt mad. Men hey, kan hver mand ikke passe sin tallerken ?

Du har sikkert også hørt et af disse udsagn mere end en gang

  • Et stykke skader ikke
  • En lille dessert har aldrig slået nogen ihjel
  • Du er så tynd, du kan da tåle det
  • Du starter bare forfra i morgen
  • Er du bange for at du ikke kan styre det
  • Du behøver ikke blive så fanatisk
  • Er du sikker,- kom nu det er så hyggeligt.
  • Er du ikke lidt fanatisk ?

Jeg oplever også ting som ‘ej kommer du nu der med din salat igen’ og ‘du er også bare så sund, -hygger du dig aldrig’ Det kunne være sjovt hvis jeg gav modsvar som ‘hold da op hvor er det nemt at forstå hvorfor du er så tyk’ eller ‘mon ikke du skulle have være stoppet ved det første stykke’ Men det gør jeg selvfølgelig ikke, for jeg er fløjtende ligeglad med hvad du har på din tallerken. Hver mand passer sit.

Hygge og traditioner

Vi er vanedyr, og vi hygger når vi spiser, det er sådan vi er vokset op. Det er dansk, og det er ligmed hygge. Jeg er mest udfordret når jeg er sammen med den ældre generation fordi de virkelig bare gerne vil have at jeg spiser et eller andet når vi er sammen. Jeg kan se på dem hvor svært det er at forstå at jeg ikke vil have noget til kaffen. Jeg føler mig uhøflig, men har gentagne gange fortalt dem at jeg nyder ders selskab og at det er alt jeg har brug for. Flere har nu forstået at et stykke mørk chokolade er okay for mig, men at kaffe og en hyggelig snak er alt rigeligt.

Er keto fanatisk ?

Det er der nogen der synes, men det må være dem der ikke har prøvet at leve efter principperne i mere end 4 uger, Det må være dem som endnu ikke har oplevet en fedtdrevet krop fyldt med energi, og uden cravings.

Når først din livsstil er ændret, og det kører for dig, så kan du begynde at justere din kost, og finde din vej. Keto er ikke ‘one size fit’s all’ . Vi må alle finde vores vej, men det skal først være når din krop har forstået at den skal køre på fedt, og ikke sukker. Denne omstilling kræver 4-6 uger, og det kræver helt bestemt at du mentalt er indstillet på at give den en skalle, for det er ikke super nemt den første uge.

Vægttab

Er man garanteret et vægttab ved at leve efter keto principperne ? Ja, det vil jeg sige at man er. De første mange uger vil der være tale om tab af væske, men snart følger der fedt med, og så begynder det at blive sjovt. ½-1 kilo om ugen er helt normalt i starten og for mange også flere kilo. Jeg synes at ½ kilo er realistisk at forvente.

Er keto for alle ?

Nej, det tror jeg ikke at det er. Jeg tror til gengæld på at alle mennesker vil have gavn af at undgå de store kulhydratkilder som pasta, brød, ris, morgenmadsprodukter, slik, forarbejdet mad og alt friturestegt. At alle vil have en fordel ved at smide planteolier ud og udskifte dem med kokosolie, smør og avocado-olie. Det vil gøre en stor forskel i den almene sundhed og impuls-spisning.

Snuden i sporet

Næste mandag, den 7 september, starter mit næste hold, og jeg står klar til at støtte og vejlede dig i dit valg om en livsstilsændring. Jeg fortæller dig hvorfor din krop reagere som den gør når du fjerner kulhydrater fra dig kost, og vejleder dig i hvordan du bedst kommer igennem de første svære uger.

Skal du med på holdet, så læs her

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1